Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Hrvatski filmaši povukli 4 mil. eura iz fonda EU Media

18.12.2014., Zagreb -  Hrvatski audiovizualni centar odrzao prezentaciju na temu 7 godina rada - 4 godine Nacionalnog programa. Martina Petrovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.01.2015.
u 14:46

Predstavljeni petogodišnji rezultati

Filmski savez dobio je 25.000 eura za dokumentarac o duhu socijalizma zagrebačkom kinu KIC jučer su predstavljeni prvi rezultati prvih pet godina financiranja hrvatskih filmaša kroz europski fond Media, koji je u međuvremenu postao ured pri krovnom fondu Kreativna Europa.

Voditeljica Media deska Hrvatska Martina Petrović (na fotografiji) istaknula je da su hrvatski filmski profesionalci od 2008. do 2013. godine iz tog fonda EU povukli čak 3,3 milijuna eura. Kad se tome pribroji 531.424 eura prikupljenih u 2014. godini, dolazimo do gotovo četiri milijuna eura koje su naši filmaši donijeli iz samo jednog europskog fonda!

Osim osvrta na sjajne brojke iz prošlosti, na predstavljanju su govorili i producenti koji računaju na potporu i u budućnosti.

Nina Petrović iz producentske tvrtke Švenk i Danijel Pek iz Antitalent produkcije predstavili su igrani film "Nosila je rubac črleni" redatelja Gorana Dukića, a producentice Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan iz Studija dim šarmantnu igrano-animiranu TV serija za predškolsku djecu "Pričaj mi, pričam ti". Oba projekta od Medije su krajem prošle godine dobila po 30.000 eura, dok je predstavljeni dokumentarac "U potrazi za izgubljenom državom" redateljice Marija Ratković Vidaković i Hrvatskog filmskog saveza, koji se bavi nasljeđem socijalističke ideologije na našim prostorima, dobio 25.000 eura. 

>> Na uloženu kunu film je vratio dvije

>> Hrvatski filmaši povukli 403.300 eura iz fonda EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije