Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U kinu je bolje'

Evo koji hrvatski filmovi uskoro stižu u kina

26.11.2015.
u 17:09

Predstavljena su tri nova filma koja će se u idućoj sezoni nadovezati na sjajan rezultat Matanićeva „Zvizdana“

Okupili smo se u kinu jer pretpostavljamo da ćemo u njemu provoditi puno vremena – rečeno je na početku jučerašnje prezentacije Hrvatskog audiovizualnog centra u zagrebačkom kinu Europa.

Pod nazivom “U kinu je bolje” HAVC je predstavio tri nova filma koja će se u idućoj sezoni nadovezati na sjajan rezultat Matanićeva „Zvizdana“ koji je u prošla dva mjeseca vidjelo više od 40.000 gledatelja. – Hrvatska kinematografija tvrdi vam da u sljedećem razdoblju nema loših hrvatskih filmova – izjavio je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar. Prva u kina, već sljedećeg tjedna, dolazi komedija s elementima drame (a može i obrnuto) „Život je truba“ Antonija Nuića o zgodama obitelji ne pretjerano ambicioznog trubača i njegove novopečene supruge.

– Tematika je povezana s blagdanima pa nam se ovo razdoblje činilo pravim za prikazivanje filma – rekao je Nuić i našalio se na račun sudbine američkih blockbustera u tom razdoblju: – Neka se bore, meni je njih žao, ali moraju i oni u kina – bio je ironičan. Na samu Staru godinu, 31. 12., u kina dolazi „Narodni heroj Ljiljan Vidić“ Ivana Gorana Viteza o mladom pjesniku koji odlazi u Drugi svjetski rat. Neobuzdana parodija koja povezuje vrijeme partizana s današnjim reality programima i šoping-centrima slovi za najveći potencijalni hit nakon „Svećenikove djece“. U proljeće 2016. godine u kina stiže „ZG80“ Igora Šeregija, svojevrsni prednastavak filma „Metastaze“.

>> 'Zvizdan' među osam Oscarovskih kandidata o kulturološkim razlikama

Komentara 3

DU
Deleted user
18:06 26.11.2015.

Dali postoje nekakve druge teme filmova, koje ne uključuju partizane, ustase i slicne?

FI
Fisherman
00:44 27.11.2015.

Ako u filmu nema partizana onda taj film nemoze u kina....nazalost to je postala praksa u ovoj ponovno komunistickoj slucajnoj drzavi.

SO
Sos
20:20 30.11.2015.

Jugoslovenski film a ne Hrvatski koga pravite majmunima trule jugoslovencine treba vas sve u kazmete i protjerat iz RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije