Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala atrakcija

HBO odustao od serije ‘Vinil’

23.06.2016.
u 23:32

Pompozno je najavljivana kao ultimativna suradnja rock-heroja Micka Jaggera i jednog od najvećih redatelja današnjice Martina Scorsesea

Pompozno najavljivana kao ultimativna suradnja rock-heroja Micka Jaggera i jednog od najvećih redatelja današnjice Martina Scorsesea, HBO-ova serija “Vinil” trebala se približiti najvećim uspjesima te kuće, poput “Soprana”, “Žice” i aktualne “Igre prijestolja”.

Smještena u milje glazbene industrije sedamdesetih, u vrijeme u kojem su njezini autori živjeli punim kreativnim i socijalnim potencijalima, trebala je to biti oda jednom vremenu, na sličan način na koji je, doduše u sirotinjskoj lokalnoj verziji, zamišljen HTV-ov “Crno-bijeli svijet”.

Kako je svaka, pa i popkulturna povijest podložna naknadnim mistifikacijama i nebrojenim reinterpretacijama, obje serije brzo su se našle na udaru onih koji su vikali “nije to baš bilo tako”, što bi vjerojatno bio manji problem da nisu imale i ozbiljne izvedbene probleme.

I dok je Hrvatska televizija, čija produkcija ne obiluje dramskim vrhuncima, razložno odlučila nastaviti snimanje serije koja je privukla toliko pažnje, čini se da su šefovi HBO-a odlučili da mogu i moraju bolje: nakon samo jedne sezone objavljeno je da neće ići u produkciju nove.

– Nakon pažljivog promišljanja, odlučili smo ne upuštati se u drugu sezonu “Vinila”. To nije bila laka odluka. Iznimno poštujemo kreativni i glumački tim serije, njihov težak rad i strast koju su uložili u projekt – objavio je HBO, ne eksplicirajući razloge za takvu odluku.

Ipak, nije tajna da je “Vinil” usprkos prije svega velikom novcu uloženom u projekt, polučio vrlo mlak rezultat: nakon relativno obećavajućeg, ali ne i izvrsnog pilota koji je režirao Scorsese osobno, serija je djelovala kao da se oko nje nitko nije ozbiljno potrudio, kao da su očekivali da je dovoljno natrpati je danas već kultnom glazbom i brojnim referencama na stvarne likove i događaje, pa će, eto, magično profunkcionirati. Dramatičan pad gledanosti koji je doživjela već u drugoj i trećoj epizodi serija nije uspjela nadomjestiti do kraja prve sezone, iako je nekoliko zadnjih epizoda ulijevalo nadu da bi se u eventualnoj drugoj sezoni “Vinil” napokon mogao dramaturški konsolidirati.

Prije petnaestak godina, Jaggerov i Scorseseov projekt vjerojatno bi kotirao mnogo bolje, no televizijska ponuda narasla na krilima sve utjecajnijih VOD platformi postala je toliko jaka da u njoj opstaju samo najbolji, a velika autorska imena više ni ne impresioniraju kao u vrijeme kada je Lynch radio kultni “Twin Peaks”. Bobby Cannavale, Paul Ben-Victor i ostali iz glumačke postave sasvim će sigurno lako naći nove velike projekte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije