Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand prix

Film 'S one strane' redatelja Zrinka Ogreste pobjednik Beogradskog fest-a

s one strane
Foto: Screenshot
06.03.2016.
u 19:15

Ogrestin film dobitnik je Grand prixa „Beogradski pobjednik“ u programu manjinskih koprodukcija, a nagrada se sastoji od skulpture i 3.000 eura koji se dodjeljuju producentima filma

Film Zrinka Ogreste 'S one strane', koji je na nedavno završenom Berlinaleu nagrađen posebnim priznanjem, višestruki je laureat 44. FEST-a, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, koji se od 26. veljače do 6. ožujka održavao u Beogradu.  Ogrestin film dobitnik je Grand prixa „Beogradski pobjednik“ u programu manjinskih koprodukcija, a nagrada se sastoji od skulpture i 3.000 eura koji se dodjeljuju producentima filma.

Grand Prix za Ogrestin film dodijelio je žiri kojim je predsjedavao beogradski glumac Dragan Bjelogrlić uz članove rumunjsku glumicu Cosminu Stratan, umjetničkog direktora festivala u Cottbusu Bernda Budera, srpskog redatelja Vuka Ršumovića i hrvatskog redatelja Nevia Marasovića.

Ogresti je pripala i nagrada za najbolju režiju kao i nagrada filmskih kritičara „Nebojša Đukelić“ za najbolji film zemalja u susjedstvu. Žiri kritike koji je Ogresti dodijelio „Nagradu Nebojša Đukelić“ činili su filmski kritičari Zoran Janković, Stjepan Hundić i Filip Feti Dautović.  Nagrada se sastoji od diplome i 5.000 eura u uslugama produkcije.

Od hrvatskih filmova za iste su nagrade konkurirali i Zvizdan Dalibora Matanića, Ti mene nosiš Ivone Juke, Život je truba Antonia Nuića i Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza.

S one strane se u hrvatskim kinima počinje prikazivati  10. ožujka.

>>Dobra žena zna gdje joj je mjesto

>>Na Berlinalu prikazan film Zrinka Ogreste "S one strane"

Komentara 3

K2
kritičar_2
19:49 06.03.2016.

Sigurno je Hrvate prikazao u filmu kao negativce,kad su ga Srbi nagradili.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
08:09 07.03.2016.

pa naravno da pobjeduje u regijonu kad jedni drugima djelimo nagrade...nes ti uspjeha...ko vatra u muzici prvi na top listama na koncertu 25 ljudi...

SA
samograd
11:30 07.03.2016.

Zar se nitko u Hrvatskoj nemože naći tko snima filomove koje će ljudi gledati u kinima ili na tveu , non stop neke psihološke drame , umiranja ,nacionalni odnosi ,zločini ,patnja , plač ,živčani slomovi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije