Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Film 'Gazda' danas na Al Jazeeri Balkans

Film Gazda
Foto: Promo
1/2
PR
Autor
PR članak
27.03.2017.
u 10:54

Koji su dometi profesionalnog istraživačkog novinarstva u regiji i s kakvim problemima suočavaju se novinari koji istražuju gospodarske i političke zlouporabe? Uspijevaju li pokrenuti pitanja odgovornosti pred zakonom i reakciju javnosti?

Ekskluzivnu TV premijeru dokumentarnog filma Gazda (Ovo nije priča o Ivici Todoriću), gledatelji će u regiji moći pogledati danas u 17.05 na programu Al Jazeere Balkans.

Ivica Todorić pobjednik je procesa privatizacije i tranzicije na Balkanu. Njegova kompanija Agrokor u 2015. prihodovala je 6,7 milijardi eura i ima velika poduzeća od Vardara do Triglava. Ovo je film o receptu kako se postaje gazda.

 

Redatelj filma Dario Juričan izjavio je uoči premijere filma na Al Jazeeri Balkans: “Kada smo radili Gazdu, nadali smo se prikazivanju filma u regiji. Kontaktirali smo sa svim televizijama i Al Jazeera se svojom otvorenošću i pristupačnošću jednostavno pokazala kao najkvalitetniji partner s kojim je lako surađivati. Ostale TV kuće pokazale su inicijalni interes i brzo bi se povukle pred sveprisutnim koncernom. I dandanas hrvatska nacionalna javna televizija HRT ne pokazuje namjeru prikazivanja unatoč javnom pritisku i javnom interesu. Drago nam je da će Al Jazeera kao regionalna televizija prva prikazati TV verziju filma – tema nikad nije bila aktualnija i gledatelji će brzo shvatiti zašto je ovaj film bitan za razumijevanje stanja u kojem danas živimo.”

Želite prijaviti greške?