Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bospor Film Festival

Film "Čoban" nagrađen u Turskoj

Kratkometražni film "Čoban"
Foto: Hina
01.12.2015.
u 08:43

Kratkometražni film ove godine je u Istanbulu osvojio vrijednu filmsku nagradu

Kratkometražni animirani film "Čoban" redatelja Matije Pisačića osvojio je vrijednu Ahmet Ulucay Grand Prix na trećem međunarodnom Bospor Film Festivalu, koji se održao od 20. do 27. studenog u Istanbulu.

 Uz statuu, redatelj je osvojio i novčanu nagradu, u iznosu nešto više od 16 tisuća eura, kao i mjesto u žiriju idućeg izdanja festivala, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

 "Čoban" je priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik iz naslova filma kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere.

 U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku.

 Uz režiju, Pisačić potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju "Čobana", koji već ima respektabilnu festivalsku karijeru, zaslužan je Zagreb film.

 Za ovogodišnju konkurenciju Bospor Film Festivala prijavio se 2.621 film iz jedanaest zemalja. Cilj festivala je pridonijeti razvoju filmova koji imaju etičku, estetsku i tehničku vrijednost u Turskoj i cijelom svijetu, te podržati mlade redatelje i producente.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije