Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULA

Festival otvoren filmom 'Imena višnje' Branka Schmidta

Pula
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/22
18.07.2015.
u 22:41

Pulska publika posebnim je aplauzom nagradila pojavu predsjednika Tita na ekranu

Filmom “Imena višnje“ Branka Schmidta započeo je večeras program 62. filmskog festivala u Puli.

Projekciji filma prethodila je prigodničarska projekcija restauriranog dokumentarca Joze Bevca o pulskom festivalu snimljen prije punih 60 godina (na drugom izdanju festivala), u kojem je, indikativno, današnja pulska publika posebnim aplauzom nagradila pojavu predsjednika Tita na ekranu. Ministar kulture Berislav Šipuš zahvalio se kinematografiji na vjerojatno najplodnijoj filmskoj godini i “velikoj žetvi”. Potom je Branko Lustig kao posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović proglasio festival otvorenim, a vrhunac svečanosti bio je uvijek atraktivni vatromet.

Program se odvija na nekoliko razina. U konkurenciji hrvatskih dugometražnih filmova prikazuje se četrnaest igranih i dokumentarnih filmova, među kojima su hvaljeni i nagrađivani “Zvizdan“ D. Matanića, “Takva su pravila“ O. Sviličića, “Ti mene nosiš“ I. Juke,  “Goli otok“ Tihe K. Gudac i drugi. U selekciji kratkometražnih hrvatskih filmova natječe se šesnaest filmova, a u međunarodnoj selekciji četrnaest naslova, među kojima su i nagrađivani filmovi iz Cannesa, Venecije i drugih festivala. Bit će prikazano i nekoliko hollywoodskih mega hitova poput “Terminatora: Genisis“ i “Malaca“.

Festival završava 27. srpnja.

>> HRT-ova 'Kronika Pula film festivala' dosadna je baš kao i sam festival

Komentara 6

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
01:53 19.07.2015.

Oremovicu, nisi o Titu pisao i nazdravljao ga kada smo pusili travu na Jarunu ... Otkuda sad ovo?

BR
brčko
00:38 19.07.2015.

pljesak predsjedniku titu? onom titu? zbog čega?

LI
lika64
02:08 19.07.2015.

kad će nas prestati više terorizirati s tim likom koji je stvorio jugu. kao branitelj tvrdim i ustrajemo u tome da su Hrvatsku stvorili branitelji ne tito. i stvarno dosta više s njim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije