Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO U KINIMA

Dvoiposatni rašomon hrvatske stvarnosti od Čupka i Mamića do Josipa Katalenića

Ti mene nosiš
21.05.2015.
u 12:21

Debitantska drama "Ti mene nosiš" Ivone Juke s Lanom Barić, Natašom Janjić i Natašom Dorčić

Punih sedam godina sestre Anita (producentica) i Ivona (scenaristica i redateljica) Juka radile su na debitantskom dugometražnom filmu "Ti mene nosiš".

Očekivali smo da će premijeru imati na nekom festivalu, no autorice su ga odlučile pustiti izravno u kina, gdje je pretpremijerno prikazan na minireviji Obiteljsko filmovanje, a u punu distribuciju, uključujući multiplekse, krenut će 28. svibnja. Kako trajanje od 155 minuta za domaći film mnogima zvuči kao antipreporuka, odmah treba naglasiti da redateljica izuzetno suvereno drži sve narativne konce, ispreplićući tri glavne priče u cjelinu čije se trajanje gotovo i ne osjeti.

Nositeljice radnje tri su mlade žene zaposlene u produkciji sapunice čije su zvijezde "selebritiji" poput Josipa Katalenića.

Redateljica Ives (Lana Barić) mašta o kupnji vlastitog stana i normalnom životu dok žonglira između kaosa na setu i brige za dementnog oca (Vojislav Brajović), utjelovljenja propale srednje klase. Lidija je šminkerica i majka dvoje djece fascinirane problematičnim ocem, sitnim dilerom i navijačkom legendom Vedranom (igra ga osuđivani bivši vođa BBB-a Goran Hajduković Čupko). Producentica Nataša (Nataša Dorčić) trudna je s nevjernim suprugom (Sebastian Cavazza) i očito teško bolesna. Njihove priče isprepletene su niti koje uvjerljivo i na trenutke crnohumorno tvore rašomon hrvatske stvarnosti od huliganstva do života u kreditima, bolesti i jadu o kojem ne pričamo, eutanazirajući se tračevima iz života slavnih.

Uvjerljivo najbolji je prvi dio filma, koji nosi sjajna Lana Barić, još jednom dokazujući da je jedna od naših najboljih glumica. U drugom dijelu suverena je Nataša Janjić, a vrlo je zanimljiv i Goran Hajduković, no priču im krade mlada Helena Beljan u ulozi Dore, navijačke kćeri koja sanja da postane novi Zdravko Mamić. Nataša Dorčić u emocionalnom finalu uspijeva zaokružiti film u kompaktnu cjelinu.

Komentara 5

VE
verica2
20:31 21.05.2015.

Goran Hajduković je odslužio kaznu. Zašto ne bi smio glumiti? Inače, film svakako treba pogledati.

PE
petra120785
22:35 11.10.2015.

Vise me Katalenica strah (majka sam) nego Hajdukovica... Odsluzio svoje i hajmo dalje, a ovaj ce uvijek vrebat iz grma....

ZI
zico
12:31 21.05.2015.

samo kod nas možeš postati glumac a osuđivan si za pokušaj ubojstva....zatvor nedaj bože vidjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije