Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival dokumentarnog rock filma

Dvije svjetske premijere i nekoliko europskih od ukupno 30 filmova na festivalu

DORF
Goran Ferbezar/PIXSELL
04.03.2015.
u 15:50

vije ekskluzivne projekcije filmova 11. i 13.ožujka biti će održane na nepoznatim lokacijama u centru Vinkovaca na kojima će biti prikazani filmovi "Pannonian Challenge" autora Vedrane Pribačić i Kristijana Mrkocija (Hrvatska) te "Bising/Noise Indonesia" Adythia Utame

Tijekom ovogodišnjeg, devetog po redu, Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) biti će prikazano ukupno 30 filmova iz 12 zemalja. Filmovi će biti raspoređeni u tri programa i to regionalni, međunarodni i Tajna povijest rocka.

– Od 30 filmova njih 18 bit će u Hrvatskoj premijerno prikazano, a održat će se i dvije svjetske premijere te nekoliko europskih, rekao je umjetnički direktor DORF-a Toni Šarić. Najavio je i kako će ove godine po prvi put biti organizirane i skrivene projekcije koje će se održavati pod nazivom „Pronađi DORF u centru grada“.

Dvije ekskluzivne projekcije filmova 11. i 13.ožujka biti će održane na nepoznatim lokacijama u centru Vinkovaca na kojima će biti prikazani filmovi "Pannonian Challenge" autora Vedrane Pribačić i Kristijana Mrkocija (Hrvatska) te "Bising/Noise Indonesia" Adythia Utame (Indonezija)". I ove godine biti će dodijeljene razne nagrade pa će tako nagrada za životno djelo biti dodijeljena Zdenku Franjiću, prvom nezavisnom glazbenom izdavaču u Hrvatskoj i vlasniku izdavačke kuće "Slušaj najglasnije!".

Prosudbena komisija, u sastavu Dušan Moravec, Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević, odlučiti će o najboljem filmu festivala.  Treću godinu zaredom DORF će u suradnji s Klasik TV iz Zagreba dodijeliti nagradu za najbolji scenarij glazbenog filma za koji je natječaj bio otvoren do 15. veljače.

- Svojim devetogodišnjim postojanjem DORF se pokazao žilavim i upornim u  nastojanju da vinkovačku kulturnu scenu obogati na sebi svojstven način, približivši se mlađim naraštajima čije je potrebe festival odlično detektirao i pokušava iz zadovoljiti sjajnim festivalskim ostvarenjima. Razmišljamo i da pokušamo pronaći nekog generalnog pokrovitelja za DORF jer dobrih ideja je ovdje napretek ali nedostaje financijskih sredstava, rekao je vinkovački pročelnik za kulturu Mario Banožić. DORF se ove godine održava od 12. do 15. Ožujka, a projekcije će se održavati u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku

>> Poznat filmski program ovogodišnjeg DORF-a: U konkurenciji 29 filmova iz 12 država

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije