Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motovun film festival

Daldry publiku častio šokantnom premijerom

Otvorenje 17. Motovun film festivala
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
28.07.2014.
u 11:14

Filmska smotra pogonjena ljudskom energijom

       Ovo je festival pogonjen ljudskom energijom. Bez vas on ne može započeti, i zato vas molimo da dokumentirate i s nama podijelite svoju dobru energiju kako bismo pokrenuli 17. Motovun film festival – rekao je direktor Igor Mirković, koji je pozvao publiku da fotografira sebe ili ljude oko sebe i preko društvenih mreža podijeli svoje motovunske slike. Sve fotografije iz publike u roku od par sekundi pojavljivale su se i na velikom festivalskom platnu, a kompjutor je odabrao fotografiju dvije djevojke koje su i otvorile festival.

Time su organizatori podsjetili da se festival ne organizira radi fotografiranja na crvenim tepisima, nego radi publike. To se potvrdilo nekoliko sati kasnije, kada je višestruki oscarovac Stephen Daldry do zore plesao s volonterima i posjetiteljima. Daldry se u Motovun vratio čak sedmi put, dokazavši da ni nakon ogromnih hollywoodskih uspjeha nije zaboravio festival koji je njegovu filmu “Billy Eliot” dodijelio prvu nagradu ikad. Njemu u čast na Motovunu je otvoreno novo kino Billy, a vjernost Motovunu ugledni je gost dokazao i ekskluzivnim iznenađenjem sretnicima na motovunskom trgu prikazao je svoj novi film “Trash”s Rooney Marom i Martinom Sheenom, kojega nitko nigdje još nije vidio.

– Ovo sam na svoju ruku donio direktno iz montaže. Mogli bismo reći da sam oteo vlastiti film, tako da je jedini način na svijetu da ga se pogleda biti u ovom trenutku na ovom mjestu – rekao je gost.  

>> Nagrade filmovima dijeli žiri u egzilu   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije