Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici 61. filmskog festivala u Puli

'Broju 55' Kristijana Milića osam Zlatnih arena

filmski festival u puli
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/12
26.07.2014.
u 23:54

Osim Velike Zlatne arene za najbolji film, nagrade su osvojili Kristijan Milić za režiju, Ivan Pavličić za scenarij, Veljko Segarić za montažu, Damir Gabelica za scenografiju, Vedrana Rapić za kostimografiju, Branko Repalust i Kristijan Mršić za specijalne efekte, te Ana Bulajić Črček za masku

S osvojenih osam nagrada, film „Broj 55“ Kristijana Milića veliki je pobjednik nacionalnog programa 61. Filmskog festivala u Puli. Osim Velike Zlatne arene za najbolji film, nagrade su osvojili Kristijan Milić za režiju, Ivan Pavličić za scenarij, Veljko Segarić za montažu, Damir Gabelica za scenografiju, Vedrana Rapić za kostimografiju, Branko Repalust i Kristijan Mršić za specijalne efekte, te Ana Bulajić Črček za masku.    

Areta Ćurković proglašena je najboljom glavnom glumicom, za ulogu u filmu „Happy Endings“, a najboljim je glavnim glumcem proglašen Ivo Gregurević za ulogu u „Koscu“. Za isti je film Igor Kovač dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca, a najbolja sporedna glumica je Anita Matić Delić iz „Happy Endings“ koji je donio i nagradu za najboljeg snimatelja Branku Linti. „Zagreb Cappuccino“ Vanje Sviličić osvojio je nagrade u kategoriji najboljeg debitanta (Danko Vučinović za kameru) i Luki Zimi za glazbu. Pomalo je čudna jednoglasna odluka žirija da iskoristi pravo nedodjeljivanja nagrade u kategoriji najboljeg zvuka, jer je u slučaju filma „Trebalo bi prošetati psa“ upravo taj posao napravljen vrlo dobro (Iva Blašković) i sa znatnim utjecajem na atmosferu filma, ali očito članovi nisu primijetili i druge odlike zanimljivog filma Filipa Peruzovića koji je minimalno zasluživao nagradu za najboljeg debitanta. Od ostalih nagrada, treba izdvojiti da je nagradu publike Zlatna vrata dobio „Šegrt Hlapić“, a nagradu Hrvatskog društva Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara „Kosac“ Zvonimira Jurića (doslovno za dlaku ispred „Milićevog filma).

>>Antikrimić kao antifilm i nezrela navlakuša Mosta na kraju svijeta

>>HRT-ova 'Kronika Pula film festivala' dosadna je baš kao i sam festival

>>Nužno je surađivati i umrežiti filmske festivale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije