Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In Memoriam

Britanska glumica Billie Whitelaw preminula u 83. godini

Billie Whitelaw
Foto: screenshot/youtube
1/3
22.12.2014.
u 16:22

Whitelaw je osvojila dvije nagrade Bafta 1969. i 1973. godine, glumila je u brojnim TV serijalima, uključujući i BBC-jev One's Dixon of Dock Green

Britanska glumica Billie Whitelaw preminula je u nedjelju ujutro u 83. godini u Londonu, piše BBC. Bila je bliska suradnica irskog dramatičara Samuela Becketta 25 godina i znana je kao jedna od najboljih interpretatora njegovih djela. U autobiografiji "Billie Whitelaw... Who He?" navela je da joj je upravo rad s Beckettom izazivao najveće zanimanje.

Debitirala je u radio drami s 11 godina, a svoj prvi nastup imala je u Bradfordu 1950. Poznata je po uzlozi Mrs. Baylock u hororu The Omen, a njezin posljednji igrani film bila je komedija Hot Fuzz.

"Jako me znala nasmijati. Imala je zločesti smisao za humor i znala je biti razorno smiješna", rekao je redatelj filma Hot Fuzz Edgar Wright.

Whitelaw je osvojila dvije nagrade Bafta 1969. i 1973. godine, glumila je u brojnim TV serijalima, uključujući i BBC-jev One's Dixon of Dock Green.

Mnogi poznati oglasili su se na Twitteru, među kojima su Mia Farrow, škotski glumac  Douglas Henshall, Robert Ince...

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije