Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival u cannesu

Braća Coen prvi dvojac u povijesti koji predsjedava ocjenjivačkim sudom

Braća Coen
Foto: Press Association/PIXSELL
21.01.2015.
u 15:53

Jako nas veseli povratak u Cannes na festival koji je od samoga početka naše karijere, za nas imao veliku ulogu. Predsjedavanje žirijem ima veliku važnost za nas jer nikada nismo bili predsjednici bilo čega, rekla su braća Coen

Braća Coen, Joel i Ethan, dobitnici Zlatne palme 1991. za 'Barton Fink' i autore 'Farga', 'Tko je ovdje lud', 'Nema zemlje za starce' i 'Veliki Lebowski, predsjedavat će žirijem ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu i ući će u povijest kao prvi dvojac koji je predsjedavao ocjenjivačkim sudom.

"Jako nas veseli povratak u Cannes na festival koji je od samoga početka naše karijere, za nas imao veliku ulogu. Predsjedavanje žirijem ima veliku važnost za nas jer nikada nismo bili predsjednici bilo čega, rekla su braća Coen.

Trenutno snimaju dugometražni film 'Hail Caesar' u kojemu glume George Clooney, Christophe Lambert i Scarlett Johansson. 

Ove godine, kada se obilježava 120. obljetnica izuma braće Lumiere, najveći filmski festival na svijetu 'bit će sretan što preko braće Coen može pozdraviti djelo sve 'filmske braće' koja su nakon Louisa i Augustea Lumierea obogatila njegovu povijest', naglasili su organizatori.

Iako je ovo dvostruko predsjedanje presedan u povijesti festivala, koji se održava od 1946., Cannes je već slavio i nagrađivao filmsku braću - 1977. Talijane Paola i Vittoria Tavianija za film 'Padre Padrone' te 1999. i 2005. Francuze Jean-Pierrea i Luca Dardennea za filmove 'Rosetta' i 'Dijete'.

Braća potječu iz obitelji sveučilišnih profesora. Stariji Joel studirao je film u New Yorku, a mlađi Ethan filozofiju na Princetonu. Svojom suradnjom na filmovima braća šire obiteljski duh u svojim ekipama i glumcima s kojima redovito surađuju.

>> Najbolji filmovi u kinima 2014. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije