Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Potepuhu

Besplatne projekcije nagrađenih dokumentaraca Starigrad Paklenica festivala

Admir Ćulumarević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2014.
u 15:11

Dobitnik nagrade za najbolji scenarij, film njemačke redateljice Julie Oelkers Can't be silent, otvara besplatne projekcije u srijedu 17. rujna

Laureati ovogodišnjeg Starigrad Paklenica Film Festivala (SPFF)  predstavljaju se ­ u Zagrebu u Potepuh Baru, povrh tržnice Dolac od srijede 17. rujna. Zagrebačka publika moći će uživati u pet naslova koje je žiri u sastavu Roger Ross Williams, Magnifico te Vlatko Stefanovski odabrao kao najbolje od viđenog u konkurenciji. SPFF u Zagrebu. 

Projekcije otvara dobitnik nagrade za najbolji scenarij, film njemačke redateljice Julie Oelkers Can't be silent koji dnosi sjajnu priču o bandu sastavljenom od izbjeglica sa svih strana svijeta, ali i priču o izbjegličkom načinu života s kojima se svakodnevno susreću protagonisti ovoga filma. Četvrtak, 18.rujna rezerviran je za laureata nagrade za najbolju režiju film Good ol' freda, američkog redatelja Ryana Whitea, film koji nam predstavlja jednu damu iz sjene velikih The Beatles, legendarnu tajnicu banda Fredu Kelly.

Tonetov život ili Bog, lavur iće i piće splitskog redatelja Marija Grabovca i dobitnik nagrade publike te Unplugged beogradskog redatelja Mladena Kovačevića, dobitnik nagrade za najbolju kameru, čine program za petak, 19. rujna koji će, najavljuju organizatori, publiku nasmijati do suza. Duhovitu večer upotpunit će i nastup sjajnog riječkog dua The Blondes, a za sam kraj poslastica u subotu, 20. rujna kad je na programu pobjednik 5. SPFF 2014. film Mama Afrika finskog redatelja Mike Kaurismakija o legendarnoj ikoni borbe protiv aparthejda velikoj Miriam Makebi.

Sve projekcije su besplatne i počinju u 20.30 sati.

>> Središte postaju glazbeni dokumentarci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije