Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO SVIH SEDAM NAGRADA

Aposlutni pobjednik nagrada Zlatni globus® „La La Land“

La La Land
Foto: Promo
1/3
09.01.2017.
u 11:38

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus®, apsolutni pobjednik u kategoriji filma bio je mjuzikl “La La Land”, koji je ugrabio sedam nagrada u svih sedam kategorija za koje je bio nominiran. Time je taj film oborio rekord koji su još sedamdesetih postavila ostvarenja "Let iznad kukavičjeg gnijezda" (1975) i "Ponoćni ekspres" (1978) sa po šest osvojenih nagrada.

Mjuzikl "La La Land" osvojio je nagrade u svim najvažnijim kategorijama - za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, kao i Emma Stone i Ryan Gosling za najbolju žensku i mušku ulogu.

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je to o susretu mladića i djevojke i njihovoj težnji da uspiju u gradu slavnih – jazz pijanist i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i glazbeno putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promijeniti živote. Film počinje tamo gdje sve inače počinje u L.A.-u: na ulici. Tu Sebastian (Ryan Gosling) susreće Miu (Emma Stone), u prometnom kolapsu uz iritantno trubljenje koje simbolizira kaos njihovih života.

Oboje su fokusirani na jedva ostvarive snove koji su životna snaga tog grada: Sebastian koji pokušava ljude zainteresirati za klasični jazz u 21. stoljeću i Mia koja želi rasturiti barem jednu audiciju. No nitko od njih nije očekivao da će njihov susret biti sudbonosan i odskočna daska za ono što kao pojedinci nisu mogli ostvariti. Njihove odluke i postupci koje čine u želji za ostvarenjem svojih snova uvode nas u zanosan svijet u La La Landu koji nam uz pomoć svijetla, boje, zvuka, glazbe i teksta pokazuje put do sreće kojoj svi mi težimo…i bol zbog neostvarenih želja koje nikada nećemo prežaliti.

Ovaj fenomenalni filmski trijumf upravo igra u domaćim kinima u distribuciji Blitza, a ulaznice možete nabaviti već danas na blagajnama CineStara ili online ovdje.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije