Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPALI S EURA

Del Bosque se povukao, više nije izbornik Španjolske

Vincente Del Bosque
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.06.2016.
u 23:55

- Nemam namjeru ostati za kormilom reprezentacije. Bez obzira na ishod ovog prvenstva nisam imao namjeru ostati u reprezentaciji - poručio je 65-godišnji stručnjak.

Tri dana nakon što su još uvijek aktualni europski prvaci Španjolci ispali s Europskog prvenstva u Francuskoj, Vicente del Bosque je najavio odlazak s kormila Furije.

- Nemam namjeru ostati za kormilom reprezentacije. Bez obzira na ishod ovog prvenstva nisam imao namjeru ostati u reprezentaciji - poručio je 65-godišnji stručnjak.

Španjolska je doputovala u Francusku kao dvostruki uzastopni osvajač naslova prvaka, no ispala je u osmini finala od Italije.

Španjolska je pod Del Bosqueovim vodstvom osvojila svjetski (2010) i europski (2012) naslov, međutim na zadnja dva velika natjecanja je razočarala. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu Španjolska nije uspjela proći skupinu, dok je u Francuskoj osvojila drugo mjesto u skupini iza Hrvatske, te potom ispala od Italije.

Del Bosque je Španjolsku vodio 114 puta ostvarivši 87 pobjeda, 10 neodlučenih ishoda i 17 poraza. Na klupi Real Madrida je osvojio dvije Lige prvaka i dva španjolska prvenstva.

>> Portugalci su prvi polufinalisti, slomili su Poljake boljim izvođenjem jedanaesteraca!

Komentara 2

ZA
zambezi
08:40 01.07.2016.

Pa to je u redu. I drugi sa 65 idu u mirovinu!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
10:15 01.07.2016.

tako to rade gospoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije