Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAND U ČETVRTFINALU

Najveća senzacija Eura! Debitant i država s 330.000 stanovnika izbacila Englesku

Engleska - Island
Foto: Reuters
1/21
27.06.2016.
u 23:00

Nogometaši Islanda upisali su najveću pobjedu u povijesti i izbacili Engleze s Eura.

Nogometaši Islanda priredili su jednu od najvećih senzacija na europskim prvenstvima. U osmini finala Eura u Nici su svladali veliku Englesku s 2:1 i prošli među osam najboljih reprezentacija.

Trebao je to biti lagan posao za Engleze koje su mnogi već vidjeli u četvrtfinalu s Francuskom. No, momčad Lagerbäcka i Hallgrimssona stala je na put Gordom Albionu i izborila pobjedu o kojoj će se još dugo pričati.

U četvrtoj minuti se činilo da će to biti lagana pobjeda Engleske. Vratar Halldorsson neoprezno je u svom šesnaestercu srušio Sterlinga, a Rooney jedanaesterac pretvorio u pogodak.

No, nakon samo minutu i pol Island je izjednačio. Ragnar Sigurdsson nakon loše reakcije engleske obrane ostao je sam na drugoj vratnici i zabio za 1:1. Šok za Englesku uslijedio je u 18. minuti. Udarac Kolbeinna Sigthorssona s 15-ak prevario je Joea Harta i završio u mreži.

"Joe Hart drugi put u nekoliko dana je glasovao za Brexit", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama u kojima se ismijava predstava Engleske.

Englezi početkom drugog poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, dok je Island bio opasan iz protunapada. Dobru priliku imao je Kane u 79. minuti, no njegov udarac glavom sa šest metara nije pogodio okvir. Island je kartu za četvrtfinale mogao izvaditi u 84. minuti kada se Gunnarsson se uspio osloboditi čuvara i tukao s 10 metara, ali je nadu Englezima zadržao Hart. Engleska se u sudačkoj nadoknadi mogla izvući, no Saevarsson je deset sekundi prije kraja skinuo centaršut Sturridgea s čela Vardyja.

Bio je ovo jedan od najsramotnijih poraza u engleskoj povijesti i nema sumnje da će tamošnji mediji "razapeti" izbornika Roya Hodgsona. Island je debitant na Euru i zemlja od samo 330.000 ljudi što je samo jedan kvart Londona. No, Islanđani su večeras pokazali kako se bori za svoju zemlju. U četvrtfinalu će igrati protiv Francuske, a taj je dvoboj u nedjelju u Sanit-Denisu u 21 sat.

Komentara 98

JU
juma
22:52 27.06.2016.

Bravoooo za sve hrabre vikinge. Zemlja koja je prva priznala Hrvatsku. Bravooo Island.

IT
ITscro
21:39 27.06.2016.

Island ima 322 000 stanovnika samo i nemaju velike igrace ali imaju organiziranu ekipu. Bilo kako bilo - Bravo Island!

LE
Leoness
21:21 27.06.2016.

Englexit??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije