Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Marseilleu

Portugalci izborili polufinale bez ijedne pobjede u 90 minuta, slomili su Poljake na jedanaesterce!

Poljska - Portugal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
30.06.2016.
u 23:45

Portugal je tako na posljednjih pet Eura uspio četiri puta izboriti nastup među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta

Portugalci su prvi polufinalisti Eura u Francuskoj! Cristiano Ronaldo i društvo slomili su Poljake u Marseilleu boljim izvođenjem jedanaesteraca (6:4) nakon što je poslije 120 minuta igre rezultat bio neodlučen – 1:1.

Portugal je tako na posljednjih pet Eura uspio četiri puta izboriti nastup među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. A ovo polufinale izborio je bez pobjede u osnovnih 90 minuta. Ukupno gledajući, ovo im je sedmi nastup na Euru i svih sedam puta igrali su barem u četvrtfinalu.

Poljaci su sjajno počeli prvi četvrtfinalni okršaj u Francuskoj. Poveli su već u drugoj minuti golom Roberta Lewandowskog koji se tako upisao u povijest jer je to bio drugi najbrži pogodak na europskim prvenstvima. Izgledalo je kao da bi momčad Adama Nawalke mogla izbjeći sudbinu Hrvatske u osmini finala, a uzdali su se i u pozitivan omjer protiv Portugala u posljednja tri ogleda (dvije pobjede i remi).

No, Fernando Santos znao je zašto je postavio u početni sastav 18-godišnjeg Renata Sanchesa koji je ovo ljeto za 35 milijuna eura iz Benfice prešao u münchenski Bayern. Taj talentirani mladac blistao je u pobjedi nad Hrvatskom, a večeras je pogotkom donio izjednačenje u 33. minuti. Imao je i malo sreće jer je lopta pogodila poljskog igrača na putu prema golu i promijenila smjer.

Portugalci su mogli do pobjede i prije odluke s bijele točke, no Cristiano Ronaldo nije imao svoju večer. I Poljaci su ga, baš poput Čačićevih izabranika, vrlo dobro čuvali, a u rijetkim situacijama kad je imao priliku, nije uspio zabiti. Najbliže pogotku bio je u 86. minuti. Joao Moutinho pronašao ga je sjajnom dugom loptom, Realov napadač bio je sam ispred vratara Fabianskog i pokušao je opaliti iz okreta, ali promašio je loptu.

Kako su obje momčadi i u osmini finala igrale produžetke, tempo igre u dodatnih 30 minuta znatno je pao i nije bilo izrazitih prilika. Najzanimljiviji trenutak dogodio se u 109. minuti, kada je susret nakratko prekinut jer je jedan navijač utrčao na teren. Redari su ga brzo ulovili, pa je utakmica nastavljena, a o pobjedniku su odlučili jedanaesterci. 

Za Portugal su precizni bili Ronaldo, Sanches, Moutinho i Nani, a za Poljake Lewandowski, Milik i Glik. A onda je stigla odlučujuća serija.

Rui Patricio u četvrtoj seriji raspucavanja obranio je udarac Blaszczykowskog nakon čega je Ricardo Quaresma pogodio za konačnih 6:4 i veliko slavlje Portugalaca koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika okršaja Belgije i Walesa. 

POLJSKA - PORTUGAL (1:1, jedanaesterci 3:5) 4:6

POLJSKA: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 98), Grosicki (Kapustka, 82) - Milik, Lewandowski.

PORTUGAL: Rui Patricio - Cédric Soares, Pepe, José Fonte, Eliseu - João Mario (Quaresma, 80), Carvalho (Pereira, 96), Sanches - Adrien Silva (Moutinho, 73) - Nani, Cristiano Ronaldo.

>>Ronaldo opet izjavama oduševio svijet: 'Ne mogu ga gledati u suzama'

 

Komentara 82

IN
inspirio
23:18 30.06.2016.

Ovaj Portugal pet utakmica ni jedna pobjeda u 90 minuta

DU
Deleted user
21:01 30.06.2016.

Ajmo Poljska!!!

Avatar Mamma_mia
Mamma_mia
21:11 30.06.2016.

Ajmo, Poljska! Samo naprijed. Šokirajte Portugalce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije