Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika konfuzija

Lukas Podolski kritizira format turnira: Ovaj Euro je glup!

Podolski, konferencija za medije
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
1/5
28.06.2016.
u 12:02

UEFA je dodala osam mjesta na finalni turnir u odnosu na zadnji Euro održan 2012. kada su samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiri skupine išle odmah u četvrtfinale.

Njemački napadač Lukas Podolski kritizirao je novi format Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj na kojem prvi put nastupa 24 reprezentacije, ocijenivši ga "glupim" jer je stvorio veliku konfuziju kod igrača. 

UEFA je dodala osam mjesta na finalni turnir u odnosu na zadnji Euro održan 2012. kada su samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiri skupine išle odmah u četvrtfinale.

Proširenje turnira znači da se četiri najbolje trećeplasirane momčadi priključuju prvoplasiranom i drugoplasiranom iz šest skupina u osmini finala i Podolski smatra da su igrači prisiljeni čekati predugo da otkriju tko im je suparnik u drugoj fazi natjecanja. 

"Faza po skupinama je bila malo čudna jer je UEFA napravila glupost sa sustavom. Ne radi se o malim reprezentacijama, nego o odlukama. Neke su momčadi čekale i tri dana u kampu odluku", kazao je Podolski.

"Možete izgubiti prve dvije utakmice i dalje imate šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. To je zbunjujuće."

Svjetski prvak Njemačka koja je u nedjelju u osmini finala pobijedila Slovačku sa 3-0 igra protiv Italije u četvrtfinalu u Bordeauxu u subotu.

Komentara 7

TR
trtamrta123
15:14 28.06.2016.

Koga su Njemci podcijenili?Nikoga i stvarno im dobro ide...Nije podloski kritizirao proširenje već činjenicu da je sada moguće tankitarati tj. kalkulirati u skupini i opet dobro proći. Tako se desi da do četvrtfinala ide momčag koja nikoga nije pobijedila a ispadne momčad sa dvije pobjede... Kada je svjetsko prvenstvo bilo organizirano sa 24 momčadi podjela je bila također na 6 skupina. Dalje su išli dva prvoplasirana što je činilo dvanaest momčadi. Zatim su se formirale četiri grupe po tri momčadi u kojem je svatko sa svakim igrao što je donosilo još dvije utakmice uz tri iz prve skupine. Zatim su pobjednici skupina išli u polufinale . I na kraju naravno je slijedilo finale. Pobjednik je opet morao odigrati sedam utakmica. Na taj način se davao dignitete i igranju u skupini jer je o boljem plasmanu u skupini ovisio bolji protivnik. Svi su se morali truditi od početka a opet je i bilo prostora za popravke. Ili preuzeti nešto iz rukometnih i košarakaških natjecanja a to je da se stvaraju nove grupe uz prenošenje bodova ali se opet igra četvrtfinala ili polufinala prema nokaut sustavu. U svakom slučaju mora se dati težina pobjedama u skupini. Na kraju bismo dobili prvaka koji je ipak morao pokazati najviše.

SN
snowbank
12:37 28.06.2016.

da je Podolski pametan ne bi cinio glupe stvari.

BA
balic
12:13 28.06.2016.

nist ne brini u subotu je za vas finito u cetvrt finalu.Neces morat cekati da vidis sa kim igrate :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije