Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islandski zet

Kostelić: Osvetili su im se za ribarstvo

24.05.2014., Zagreb - Ivica Kostelic i Elin Arnarsdottir izmijenili bracne zavjete u crkvi svetog Marka na Gornjem gradu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/12
29.06.2016.
u 20:10

S tim velikim srcem Islanđani će i na Hrvatsku u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na SP 2018.

Nakon velike pješačke avanture preko Islanda, Ivica Kostelić i ovo je ljeto dio godišnjeg odmora proveo na vodi. Ovaj put riječ je bila o jedrilici dugoj 12 metara s kojom je plovio od talijanskog grada Livorna, oko cijele “Čizme”, do marine Kaštela, kamo je pristao u ponedjeljak. O novoj pomorskoj avanturi nije htio puno govoriti.

– Nije to ništa, tih 1000 prijeđenih nautičkih milja u jedriličarskom svijetu je smiješno i bolje je da od toga ne radim znanost. Recimo da sam samo zadovoljavao gušte.

Premda je na kopno dospio na dan utakmice između Engleske i Islanda, televizijski prijenos tog dvoboja nije gledao.

– Stigla mi je obitelj iz Zagreba, pa smo se družili, a kako nemamo televiziju na jedrilici, utakmicu nismo niti gledali, ali smo pratili kretanje rezultata.

Ipak, kao islandski zet, supruga Elin je Islanđanka, sretan je što je David pobijedio Golijata.

– Zbog supruge uvijek navijam za Island, osim kad igra protiv Hrvatske. Osim toga, uvijek kada igraju mali i veliki ja navijam za male i to je ono prekrasno u sportu da svi imaju priliku pobijediti jer su pravila za sve ista. S obzirom na to da žive izolirano na otoku i da su im Englezi pokušavali opstruirati ribarstvo, ovo je za Islanđane bilo i više od igre.

Naš je dojam da nitko na ovom Euru ne igra tako srčano kao što igraju Islanđani.

– Ha, pa jedino tako i možeš pobijediti favorite. Moja je supruga ponosna, kao i svi Islanđani, a sretna je i zbog svoje dvojice braće koji su bili na utakmici.

S tim velikim srcem Islanđani će i na Hrvatsku u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na SP 2018. A te dvije reprezentacije igrale su i u kvalifikacijama za prošli SP.

– Tada smo mi prošli, no nisam zbog toga zezao Elin, nikad to ne radim. Kad god igraju Hrvatska i Island, ja navijam za svoju, a Elin za svoju zemlju, no moram reći i da je ona vrlo glasan navijač Hrvatske u svim drugim našim utakmicama. Nakon tih kvalifikacijskih utakmica za Brazil, moj otac je negdje na nekom letu sreo njihova izbornika, Šveđanina Lagerbacka koji je bio prilično pokisnuo. Pričao mi je otac da mu je tada kazao i nekoliko utješnih riječi. A vidi ih, dospjeli su na Euru dalje nego kockasti.

A zbog ispadanja Hrvatske već u osmini finala i njemu je jako žao.

– Gledao sam samo prvu našu utakmicu, protiv Turske, i svidjelo mi se kako smo igrali. Šteta što se taj golem potencijal nije materijalizirao.

Već u petak ili subotu, Ivica će se zaputiti prema Mljetu, ljetnoj kondicijskoj bazi gdje će ove godine imati i društvo:

– Doći će mi prijatelji iz Svjetskog kupa Innerhofer, Moelgg, Deville, ali i bivši skijaši Košir, Drakšić, Valenčić... No, već drugi dio srpnja bit ću u Zagrebu jer mi supruga treba roditi.

Komentara 31

DU
Deleted user
06:06 30.06.2016.

bravo Ivek, vudri po englezima...

DU
Deleted user
08:03 30.06.2016.

Island drzi do svoje tradicije i nasljeđa.....sinovi vikinga su prije svega ponosni a vezani su i za svoju svetu zemlju......prvo su EU otkantali za ribarstvo....onda su pohapsili svoje bankare koji su ih htjeli zaduziti ko nas naši. Onda su otkantali engleze koji su pohlepno ulagali kod njihovih bankara....napravili referendum i otkantali krizu! Ali kod njih ne postoji ploitićari tipa naših koji su svoju zemlju spremni nazvati "slucajnom domovinom" ne postoje politicari koji pozovu razne Alexe Brown-e...i Grizli agencije koji im đepove pune na stvaranju kaosa i podjela između puka istog naroda....koji im ne preporucaju stvaranje i podršku mladosti SDP-a i njihovog militantnog krila Vaš Ajduk-SDP u koji nažalost ulaze tupavi i manipulirani misleci da se bore za svoju dalmaciju...uskoro svoj grad i najadnije konacno kvart protiv kvarta.....dok scenaristi pune svoje đepove. Island je jedinstven i ponosan...svi za jednoga.

DU
Deleted user
09:38 30.06.2016.

Kostelići su zakon! Toliko dragi i topli ljudi.. izuzetno skromni, obzirom na uspjehe koje su postigli.. ma svaka im čast.. i supruga mu je em zgodna em simpa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije