Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit prvenstva

Evo kako je Darijo Srna motivirao Islanđane za velike stvari na Euru

Engleska - Island
Foto: Reuters
1/14
28.06.2016.
u 11:25

– Bila je to fantastična utakmica, čestitam mojim igračima koji su ostavili srce na terenu, kazao je izbornik Islanda Lars Lagerback nakon velikog trijumfa

Nogometaši Islanda najveća su senzacija ovogodišnjeg Europskog prvenstva. U grupnoj fazi osvojili su drugo mjesto u skupini F s pet bodova, završili su ispred Portugala, a sinoć su izbacili Englesku. Pobjedom 2:1 napravili su najbolji rezultat u povijesti, a sada ih očekuje dvoboj s Francuzima.

– Bila je to fantastična utakmica, čestitam mojim igračima koji su ostavili srce na terenu. Naš san se nastavlja, nadam se da još nećemo kući te da ćemo svojim navijačima priuštiti nova zadovoljstva – kazao je izbornik Islanda Lars Lagerback nakon velikog trijumfa.

A na društvenim mrežama pojavio se zanimljiv video o usponu islandskog nogometa koji proživljava najljepše trenutke u povijesti. Sve započinje s odlično odrađenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali tada je njihove nade srušila Hrvatska koja ih je svladala u dokvalifikacijama. Vatreni su slavili s 2:0, a golove su postigli Srna i Mandžukić.

– Srna je uništio naše snove prije dvije godine. Tada smo odlučili da ćemo se vratiti još jači i otići u Francusku – poručili su Islanđani u videu i najavili velike stvari na ovom Euru, što su i ostvarili. I to u velikom stilu jer u četiri utakmice nemaju poraz, a svojom su borbenošću i odličnom igrom zadobili simpatije neutralnih navijača diljem Europe.

 

Komentara 9

Avatar pendreck
pendreck
11:57 28.06.2016.

Sad Islandani koji stvarno lijepo igraju mogu lijepo opusteno pobjedit i Francusku.. Fancuzi su pod mega pritiskom... nije im lako

OR
<orlando>
11:55 28.06.2016.

zajedništvo igrača i navijača Islanda nakon utakmice je nešto najljepše viđeno ne samo na ovom prvenstvu, već uopće u sportu

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
12:51 28.06.2016.

Islandski treber Lagerback je - koliko sam cuo - zubar po struci. Ipak je to visa strucna sprema od - elektricara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije