Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasljednik Hodgsona

Englezi žele Bilića za izbornika: 'Ima rezultat, karizmu, donio bi hrvatski temperament...'

Slaven Bilić i Claudio Ranieri
Foto: Press Association/Pixsell
1/12
28.06.2016.
u 12:08

"On je karizmatična osoba, pristojna i inteligentna. Kamo god dođe, ostvari odličan kontakt s navijačima i igračima, uvijek donese hrvatski temperament i ostvari posebnu vezu."

Roy Hodgson sinoć je postao bivši! Nakon poraza od Islanda engleski izbornik ponudio je ostavku, a engleski mediji danas su ga propisno izvrijeđali i žale što ga se nisu riješili nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Naravno, odmah su krenula i nagađanja oko toga tko će ga naslijediti na klupi. Kao najveći favorit slovi Gareth Southgate, aktualni izbornik U-21 reprezentacije, a pojavljuju se imena poput Alana Shearera, Garryja Nevillea, Glena Hoddlea, Alana Pardewa, Harryja Redknappa, ali i Slavena Bilića.

Hrvatski stručnjak omiljen je na Otoku, a sjajna sezona s West Hamom prometnula ga je u jednog od kandidata za klupu Engleske. Kladionice su ga već stavile u ponudu, svi mediji prenijeli njegovo ime, a portal Football Target napravio je tekst pod nazivom "Pet razloga zašto bi Slaven Bilić trebao preuzeti Englesku".

1. Iako nije Englez, nego Hrvat, Slaven Bilić odlično poznaje naš mentalitet. Igrao je u Premiershipu, a i sada vodi engleski klub.

2. Engleska se pomlađuje, a Slaven zna s mladim igračima. Vodio je Hrvatsku U-21 i to dobro, a onda je s mladim igračima napravio odličan posao i u A reprezentaciji.

3. Bilić je bio reprezentativac u zlatno doba Hrvatske, a onda je i vodio reprezentaciju s kojom je napravio sjajne rezultate, Englesku je dvaput pobijedio.

4. Bio je uspješan i na klupi moskovskog Lokomotiva te kasnije Bešiktaša. Ove sezone bio je vrlo dobar s West Hamom i izborio mjesto u Europi.

5. Dobra stvar je i to što su navijači svakog kluba koji je vodio bili tužni na rastanku. On je karizmatična osoba, pristojna i inteligentna. Gdje god dođe, ostvari odličan kontakt s navijačima i igračima, uvijek donese hrvatski temperament i ostvari posebnu vezu.

Komentara 35

Avatar George Bailey
George Bailey
12:55 28.06.2016.

Biliću, bježi glavom bez obzira.

ST
strsljen2013
17:21 28.06.2016.

euzagreb, u pravu si. Na ovom EP-u sigurno više neće pogriješiti ali niti u jednom koraku.

Avatar kravata
kravata
13:05 28.06.2016.

Njima bio dobar prosinecki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije