Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na engleskom jeziku

Torcida poslala tekst stranim novinarima o stanju hrvatskog nogometa

Torcida
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
21.06.2016.
u 15:30

"Koliko moraju biti očajni da riskiraju novčane i zatvorske kazne samo kako bi poslali poruku"

Uoči utakmice Hrvatske i Španjolske koja se igra u 21 sat u sklopu Europskog nogometnog prvenstva Torcida je poslala svim veleposlanstvima u Hrvatskoj i znatiželjnim stranim medijima tekst o stanju u hrvatskom nogometu. U njemu objašnjavaju za što se bore, prosvjeduju i zašto su aktivni

- Napravili smo kratki sažetak i poslali na engleskom jeziku u kojem ukratko (tekst je skraćen s originalnih pet stranica) objašnjavamo stranim novinarima situaciju u hrvatskom nogometu. Tekst je poslan svim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj i svim relevantnim europskim nakladnicima - stoji na stranici Torcide na Facebooku.

Glavni protagnosti cijele priče je Zdravko Mamić i njegove kaznene prijave, a u sporednim ulogama su i Milan Bandić, malverzacije oko Dinama i njegovog odnosa s Lokomotivom, te izborniku Ante Čačiću. U cijeloj priči nije ostao izostavljen ni predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

- Oni što su zapalili baklje veći su Hrvati nego oni koji ih optužuju. Koliko moraju biti očajni da riskiraju novčane i zatvorske kazne samo kako bi poslali poruku - stoji u tekstu navijačke skupine Hajduka poslanom svim veleposlanstvima u Hrvatskoj. 

Cijeli tekst možete pročitati na službenim stranicama Torcide.

>> Sjajna atomsfera na ulicama Bordeauxa među hrvatskim i španjolskim navijačima

Ključne riječi

Komentara 53

DU
Deleted user
15:51 21.06.2016.

Jel poštena Torcida napisala koju o njihovim akcijama dok nije bilo Mamića u Dinamu? Koliko je Hajduk platio kazni na račun njihove "aktivnosti"? Koliko je novaca u Hajduku pokradeno i kako im je otpisan dug prema državi da se izbjegne bankrot i nemogućnost daljnjeg natjecanja u 1. HNL? Jesu li napisali da oni uvijek i u svemu traže krivca u Zagrebu zato jer su im nesposobne i korumpirane uprave dovele klub na najniže grane od kad postoji? Pa nije valjda da očekuju podršku za ono što su napravili protiv Češke i što planiraju danas napraviti?

Avatar kravata
kravata
15:46 21.06.2016.

Opravdali bi se da su .....priznali....... da su nacrtali svastiku i tko to sve zna od prvog dana i poslali svim ovim gore navedim novinarima i veleposlanistvima u hrvatskoj.

LI
lighthouse
16:02 21.06.2016.

Strašno...vratite si ZVEZDU na grb!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije