Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR-SCENE

Kaos u Marseillu: Ruski huligani pretukli Engleza koji se bori za život

Navijači
Foto: Reuters
1/12
Autori: Marko Pavić, Hina
11.06.2016.
u 18:06

Oko 250 engleskih huligana sukobilo se s policijom, koja je morala upotrijebiti suzavac, a oko podneva su francuski huligani napali Engleze.

Francuski grad Marseille ponovno je danas popodne bio poprište sukoba engleskih, ruskih i francuskih huligana s policijom uoči dvoboja na Europskom nogometnom prvenstvu između Engleske i Rusije. 

The Sun navodi da se jedan engleski navijač bori za život nakon što napada ruskih huligana. Nesretni Englez je pretrpio srčani zastoj nakon što ga je skupina Rusa naganjala, a onda i pretukla.

Oko 250 engleskih huligana sukobilo se s policijom, koja je morala upotrijebiti suzavac, a oko podneva su francuski huligani napali Engleze. Jedan je engleski navijač završio u bolnici, a jedan Francuz je u pritvoru zbog krađe dresa. Mediji javljaju i o sukobima ruskih i engleskih huligana u središtu grada, čija je uprava mobilizirala dodatnih tisuću policajaca. 

Susret Engleske i Rusije igra se večeras u 21 sat.

Marseille je i na SP 1998 bio poprištem navijačkih nereda, a tada su se sukobili engleski i tuniski navijači. 

Došli raditi nerede

Nakon dva dana neprestanih sukoba, u kojima su, osim engleskih i ruskih, sudjelovali i domaći huligani, izgredi su eskalirali u staroj marseillskoj luci gdje se sukobio veliki broj navijača. Prema izvješćima, ruski i francuski huligani su udružili snage protiv Engleza, kojih je u Marseille stiglo više od 60 tisuća. U sukobima u luci Marseilea korišteni su boce i stolice, a policija je upotrijebila suzavac i vodene topove. 

Šef lokalne policije Laurent Nunez je kazao kako probleme izaziva oko 300 Engleza i 150 Rusa, koji su na Euro došli isključivo radi izazivanja nereda, dok su se u nerede uključili i navijači domaćeg Olympiqea. Policija zasad ne namjerava zatvoriti fan-zonu u samoj luci, ali će to najvjerojatnije morati učiniti jer stižu podaci da će za vrijeme utakmice skoro 90 tisuća engleskih i ruskih navijača biti u gradu, fan-zoni i stadionu. Fan zona je već podijeljena na dva dijela, s po 40 tisuća mjesta za Engleze i one koji ne navijaju za njih. 

>> Nastavljaju se neredi u Marseilleu: Sukob Rusa, Engleza i policije

Komentara 65

AD
adl.dloncar
18:16 11.06.2016.

gdje je eufa i platini da pričaju o hrvatskim huliganima? (A JA BROJE PARE OD MITA PA NEMAJU kad mest ispred svoga praga)

UM
umnjak
20:06 11.06.2016.

a Hrvatska je problem?! problem je sto postojimo mamu vam licemjernu .

MA
Majur
20:45 11.06.2016.

Po koji put Englezi rade ovakve nerede?!Ne sjećam se da je netko kada rekao da njihovu reprezentaciju treba zbog toga kazniti.....a ovi desetljećima divljaju...licemjeri lopovski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije