Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić:

Za sve su krive političke elite, dvjesto huligana reketari Hrvatsku već 25 godina

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.06.2016.
u 08:25

Što su zadnja dva ministra napravili oko svastike? Kakva je to država, pa nije to rješavanje ubojstva, ljutit je Mamić.

Slike dobra s ulica Saint Etiennea, predivne slike "kockica" na stadionu, zamijenile su slike zla. Huligani su napravili ono što su planirali, u 85. minuti poletjele su baklje prema travnjaku... Hrvatska je vodila s 2:1, ali to njih nije briga.

- Bilo ih je desetak, nakon svega presvlačili su se u navijačke majice. Jednog sam uhvatio za ruku, a on me pogledao i kazao "pusti me, ovo nema veze s tobom, ovo je naš rat" - prepričao nam jedan od navijača s tribine.

Baklje su poletjele, UEFA će Hrvatsku oštro kazniti, to nije dvojbeno, ali više od svega bole slike međusobne tučnjave. Udario Hrvat na Hrvata, šaketanje na tribinama, a na terenu igra Hrvatska. Nevjerojatno je da se za ovo znalo, danima po navijačkim forumima kola priča o prekidu, navodno se i znalo da će se sve dogoditi u 85. minuti. Izbornik Ante Čačić bio jasan.

- Bili smo izloženi teroru huligana, ne navijača, nije im mjesto na sportskom borilištu. Sad je jasno da je to ciljana skupina, ovo smo vidjeli i u Milanu (studeni 2014. godine, Italija - Hrvatska, nap.a.), pa smo imali svastiku na Poljudu... Na žalost, oni i dalje egzistiraju, vjerojatno imaju i potporu za to, a što je najžalosnije veliki broj Hrvata sramoti se pred cijelom Europom, pa i naši igrači, koji s toliko ponosa nose hrvatski dres. Ovo nisu hrvatski navijači, ovo je bio isključio teroristički čin njih sedam, osam, deset... Nadam se da će biti identificirani i da će doći tamo gdje im je mjesto. To su sportski teroristi, imamo već iskustva s njima, mene boli što se država ne želi, ne vjerujem da ne može, uhvatiti s njima u koštac - kazao je Čačić.

Smatra da je do poravnanja Češke došlo zbog huliganskog napada.

- To je bilo čisto pomankanje koncentracije, ona je nestala i zbog tih navijača. Igrači tamo imaju prijatelje, rodbinu, teško da su mogli biti koncentrirani na zbivanja na terenu. Da je utakmica još potrajala, bili bismo i u težoj situaciji - rekao je Čačić.

Svlačionica je bila šokirana, kao da igrači nisu vjerovali što im je huliganizam priredo.

- Možda je bolje da više niti ne igramo, nego da ovako sramotimo našu zemlju zbog tih par glava - rekao je Perišić.

Ivan Rakitić, umjesto o svojoj odličnoj igri, morao je pričati o zbivanjima na terenu. Svjestan je da će narednih dana sa zebnjom čekati odluku UEFE.

- Možda nas potjeraju kući... U ime svih nas, koji dišemo uz reprezentaciju mogu se ispričati i reći to nismo mi. Ispričavam se UEFI, češkoj reprezentaciji, svim ljudima na stadionu i svima koji prate i vole nogomet. Nadam se da će UEFA to razumijeti - kazao je Rakitić.

Mario Mandžukić tužnim je glasom govorio.

- Nismo ovo zaslužili. Bacamo se na glavu, a onda... Žalosno je da to netko ne može spriječiti - pričao je napadač Hrvatske.

Zdravko Mamić, jedan od onih, koji je na udaru huligana i koji ovakve poteze pravdaju borbom protiv njega i HNS-a smatra da problem traje već dugo i da je politika kriva za ovakve događaje.

- Najviše me rastužuje nemoć kojoj smo od šačice huligana izloženi već dvadeset i pet godina. Ako tjedan dana obični navijači znaju da će se ovo dogoditi, onda to govori o nespobonosti države. Moje ogorčenje ide prema onima koji su vodili državu svih ovih godina. Država ne funkcionira, reprezentacija, Dinamo i Hajduk su kažnjeni petsto puta, već smo unaprijed kažnjeni s utakmicama bez gledatelja. Za sve su krive naše političke elite, kolaborairaju s huliganskim skupinama u svrhu jeftinih političkih poena, dobijanja glasova na parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Dvjesto huligana reketari Hrvatsku već dvadeset i pet godina. Svi oni koji su obnašali vlast može ih biti sram, ovo je plod njihovog nečinjenja. Što su zadnja dva ministra napravili oko svastike? Kakva je to država, pa nije to rješavanje ubojstva. To što se huligani kriju iza vodstva saveza je čisti spin, pa to traje već godinama... Gadljivo je da dvjesto huligana svaku utakmicu Dinama, Hajduka i Hrvatske unište - kazao je Mamić.

Komentara 219

LJ
Little John
08:43 18.06.2016.

Problem je u kaznama. Huligani koji su fizički napali Kovača dobili si kaznu 400 Kn!!! Treba prekid utakmice gledati kao napad na hrvatsku instituciju, ka napad na policajca, itd. Narkomane strpati u zatvor na par mjeseci, novčano kazniti, pa ćee drugi put razmisliti...

DU
Deleted user
08:49 18.06.2016.

Ovo je bio čin terorizma i ima sve segmente terorizma......svoju ideološku stranu kroz teorije i razmišljanja koja kroz medije plasiraju razni "sociolozi" iz Splita i vlasnici internet portala, financijski potpomazu odvjetnici i clanovi uprave.....potom grupu egzekutora indoktriniranih ovakvom podržkom spremnih na svaki čin nasilja.....logistiku koja im omogučava nabavu sredstava koja se smiju samo ciljano prodavati...( istražiti)...oni donose svoje ciljeve, organiziraju se i planiraju ( face statusi) svoje napade i izvršavaju ih. Ovdje bi dodala i otežavanje i namjerno usporavanje istraga od strane političkih struktura u organima gonjenja.....jer kako se moze dogoditi svastika i period ne-rijesavanja. Ovo je dakle terorizam i kao takav se treba procesuirati i kaznjavati i na domacim i na stranim događanjima.

Avatar etnaanbama
etnaanbama
08:59 18.06.2016.

Želimo javnu objavu imena sudionika bakljade i njihovih roditelja, kad ste objavili registar branitelja može se objavit i registar huligana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije