Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Portugalac Tonel:

Ivan Perišić je čudo, kao brzi vlak

Perišić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
24.06.2016.
u 22:10

Modrić za Hrvatsku znači ono što je Cristiano Ronaldo u Portugalu, najvažniji i ključni igrač u momčadi, kaže Portugalac Tonel.

Uz pomoć menadžera Danka Đikića, pronašli smo bivšeg Dinamova srednjeg braniča, Portugalca Tonela (36). Zanimljivo, Tonel je ovih dana s obitelji na odmoru u – Hrvatskoj! Odmara se u Zadru, odmah nam je uz osmijeh rekao:

– Obitelj i ja bit ćemo u subotu jedini Portugalci koji će u Zadru gledati utakmicu s Hrvatskom! Navijat ću, naravno, za svoj Portugal, ali neću biti previše tužan ode li Hrvatska dalje – kaže Tonel, kojem je ovoga ljeta istekao ugovor s Belenensesom i još nije odlučio gdje će i hoće li nastaviti karijeru.

Hrvatska druga domovina

– Sve je otvoreno. Fizički se dobro osjećam, motiviran sam, osjećam da bih mogao igrati još sezonu-dvije. Ali, ne želim igrati bilo gdje, nastavim li igrati, onda će to biti u sređenom klubu...

Što ste prvo pomislili kad ste doznali da će u osmini finala Eura Portugal igrati s Hrvatskom?

– Hrvatska mi je druga domovina i praktički sam u “win-win” situaciji – pobijedi li Portugal, radovat ću se, bude li, pak, Hrvatska zasluženo pobijedila, također ću biti sretan! Dobro poznajem Hrvatsku, igrao sam u Dinamu s Vrsaljkom, Badeljom, Vidom i Šimunićem, trener mi je bio Ante Čačić, ušao sam s njim u Ligu prvaka, zabio sam gol u Mariboru za 1:0 pobjedu! A tu je još niz posebno kvalitetnih igrača koji igraju u velikim svjetskim klubovima...

Portugal baš nije ostavio dobar dojam u dosadašnje tri utakmice u skupini, s tri se remija provukao do osmine finala?

– Naša je igra svakako bila bolja od rezultata, ali nedostajali su golovi! No, protiv Hrvatske sve će to morati izgledati znatno bolje, a posebno me veseli da je Cristiano Ronaldo zabljesnuo i zabio golove! On je naša najveća zvijezda, on je čovjek koji radi razliku i samo s pravim Cristianom možemo napraviti veliku stvar.

Kakvu utakmicu očekujete?

– Nema favorita, šanse su 50:50! I gledatelji će uživati, jer i Portugal i Hrvatska igraju napadački nogomet! Zamislite, s jedne strane Ronaldo, Nani i Quaresma, a s druge Perišić, Mandžukić, Rakitić, Modrić... Uh, kako će to biti vatrometno...

Portugal je u utakmici s Mađarskom prelako primao golove. Zašto?

Modrić i Perišić najbolji

– Nažalost, nisam gledao utakmicu s Mađarskom, baš sam putovao u Hrvatsku. No, istina je da se od naše obrane očekuje znatno više. Ali, kvalitetni smo, Pepe i Ricardo Carvalho su iskusni i dobri srednji braniči, ali obranu igra cijela momčad, ne samo zadnja linija... Protiv Hrvatske to, naravno, mora biti znatno bolje.

Kojeg hrvatskog igrača posebno cijenite?

– Za mene su najbolji Luka Modrić i Ivan Perišić! Modrić za Hrvatsku znači ono što je Cristiano Ronaldo u Portugalu, najvažniji i ključni igrač u momčadi. Perišić je iznimno moćan, poput brzog vlaka je kad krene naprijed, gotovo nezaustavljiv! No, Hrvatska me najviše impresionirala kao momčad, djeluje zrelo, točno se zna što svaki igrač radi. Pa ne može se slučajno pobijediti jaka Španjolska! Veselim se utakmici i šteta je što jedna momčad mora ispasti! Da smo se barem sučelili u finalu – rekao je Tonel.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije