Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2016. u 22:58

Problem Španjolaca bio je u tome što oni napadaju sa svih deset igrača i što je njihov najbliži čovjek vlastitom golu od njega udaljen gotovo 60 metara.

Je li se u Bordeauxu dogodilo čudo? Čuda su dio magije, ali prije svega - za ovo je zaslužna odlična igra Hrvatske!

Gdje je bio ključ pobjede? Najprije u fenomenalnom Nikoli Kaliniću, napadaču koji je po svojim karakteristikama vrlo sličan Mandžukiću, a opet između njih je jedna bitna razlika; Nikola uvijek napada prvu vratnicu, dok Mandžo čeka prolaz lopte na na drugu, ili pak povratnu loptu. Zajedničko im je da obojica rade strahovit pritisak na zadnju liniju i njihov učinak u tom segmentu igre je zlata vrijedan.

Bi li sada Kalinić trebao biti bliži monmčadi od Mandže? To su izbornikove slatke brige, a ne vidim zašto im ne bi podijelio minutažu, jednome 50, drugome 40 minuta...

Protiv Španjolaca imali smo genijalnoga Ivana Perišića, oduševio me mali Rog, premda je kod njega, Vrsaljka i osobito Jedvaja bio uočljiv nedostatak mirnoće. Rekao bih da su bili impresionirani, nervozni, što je i razumljivo budući da oni nemaju dovoljan fond utakmica na ovoj razini. Osobito to ispoljilo kod Jedvaja, koji nakon predaje lopte nije širio prostor, nije tražio dubinu, nego je ostajao pokriven.

Moguće je da smo ostali zakinuti za jedanaesterac na Pjaci, i činilo mi se da se prekršaj dogodio prije kontakta s Ramosom, s leđa, dok je u ključnom trenutku španjolski branič ušao u taj duel i na iskustvo izvukao stvar. Jedanaesterac za Španjolce nije postojao, bila je to zločestoća nizozemskog suca koji se želio dodvoriti europskom prvaku. Srećom, imali smo fenomenalnoga vratara Subašića čija me sjajna reakcija i nije iznenadila jer je on poznati stručnjak za obrane jedanaesteraca.

Vratit ću se još jednom Perišiću, sada već igraču u krugu ozbiljnih kandidata za najboljega pojedinca EP-a. Ponovno se dogodilo što i našim prethodnim suparnicima, da Ivan ostaje u situacijama jedan na jedan.

Problem Španjolaca bio je u tome što oni napadaju sa svih deset igrača i što je njihov najbliži čovjek vlastitom golu od njega udaljen gotovo 60 metara. Svi oni idu u presing, a imali su nesreću da su se namjeirili na suparnika koji ima mirnoću u predaji te prve lopte, i kada ona u pravom trenutku dođe do Perišića, on tu poentira.

Uoči utakmice osmine finala, najveća opasnost bila bi opuštanje, samodopadnost. Moramo biti ponosni na sve što smo do sada napravili, a bez obzira tko nam bio suparnik, moramo biti na oprezu. Pred nama je eliminacijska faza, utakmica od 90 minuta, nakon koje nema popravnoga. I budući da će nam suparnik biti netko od trećeplasiranih, bit će to drugačija utakmica od dosadašnjih, dakle momčad koja će se braniti i igrati na polukontre i kontre. No, ako se vrati Modrić, pa i Mandžukić, ako su nam je na raspolaganju sva naša raskoš, Brozović, Perišić, Pjaca..., nemamo razloga strahovati od bilo koga.

Na kraju, još jednom čestitka našim momcima na velikoj pobjedi, trijumfu koji je bio odraz njihovoga revolta i kojim oni šalju poruku našim političarima: oslobodite nas više tih huligana

Komentara 13

BA
balic
12:17 23.06.2016.

da si ti na klupi mi ni grupu ne bi prosli.

VK
vječni krojf
08:56 23.06.2016.

Da Igore to je rezultat (samo)revolta i znaci politicari su za to zasluzni.O Izborniku ni rijeci hvale,O n nista nije zasluzan.Da tu nije tvoj revolt jer s tobom nije bilo takvih rezultata i nisi rekao tko je za tvoje neuspjehe kriv.Vidis Igore stariji covjek ali moderno vodi momcad a ne kao ti kao neki diktator.Prisiljavao si igrace da idu u crkvu,prekidao si trening da igrace pozdrave Ciro Blazevica iako ga neki nisu ni poznavali.

DU
Deleted user
10:06 23.06.2016.

Huligan....poziva Huligane da nas oslobode Huligana......među njima najmanji su huligani oni jadnici sto su se zamotali u šalove i bacali benge....oni su tek luzeri koji su u svojoj tupavosti nasjeli....a kad dođe trenutak ovi će ih huligani iz poćetka priće pozatvarati ili ćak maknuti da šute....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije