Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.06.2016. u 19:23

Ono što je jako bitno jest naša strpljivost kad Španjolci imaju posjed te, kad oduzmemo loptu, brza transformacija prema naprijed.

Sudar dviju reprezentacija sa zasigurno dosad najboljom kontrolom lopte na Euru. Sudar talenata slične nogometne filozofije, visoko postavljenih obrana, visoko podignutih bočnih obrambenih igrača, momčadi koje vole posjed lopte... puno sličnosti.

Gotovo iste karakteristike i zato mislim da se Španjolci u prethodnim susretima nikad nisu uspjeli “razmahati” protiv nas.

Ono što je jako bitno su sastavi jer bez Modrića se moglo vidjeti koliko nam je posljednjih pola sata protiv Čeha bilo teško ostvariti balans i kontrolu između linija. Isto tako kod gola i jedanaesterca Čeha izostala je “popuna”kaznenog prostora sa strane naših defenzivnih veznih igrača te smo tako ostavili Ćorluku i Vidu u situacijama koje je jako teško braniti.

Namjerno napominjem ovaj detalj ako za Španjolce umjesto Morate zaigra Aduriz, koji je izvrstan u igri glavom, pogotovo s pozicije “druge stative”.

Bit će interesantno vidjeti za kakvu će se Čačić taktiku opredijeliti. Hoće li i dalje inzistirati na visokom presingu (izvrsni Mandžukić u tom dijelu) ili će primijeniti izvanrednu “Bilićevu taktiku” s prošlog Eura kad smo se zgusnuli u sredini i preko brzih bokova (koristili prostor iza visoko podignutih španjolskih bekova) izlazili u kontre.

Sumnjam da će Španjolci, bez obzira na eventualne promjene u sastavu, odustati od svojeg prepoznatljivog stila te da će se prilagođavati nama. Prema informacijama koje imam iz Španjolske, mjesto u sastavu mogli bi naći San Jose umjesto Ramosa (ima jedan žuti), Bellerin umjesto Juanfrana, Aduriz umjesto Morate i Koke umjesto Fabregasa.

Sve su to igrači sličnih karakteristika birani da slijede španjolsku nogometnu filozofiju.

Ono što je jako bitno jest naša strpljivost kad Španjolci imaju posjed te, kad oduzmemo loptu, brza transformacija prema naprijed. Zato se nadam da će svoju priliku u našim redovima dobiti Marko Pjaca koji je, smatram, idealan za ovakvu igru.

Jako će u toj transformaciji biti važna uloga Subašića koji bi trebao brzo, i nadam se, precizno tražiti naše napadače brzim izbačajima lopte, pogotovo ako budu u situacijama jedan na dva ili dva na tri.

Naravno, ako tko zaslužuje posebnu pažnju, to je sigurno Iniesta, ključni “razigravač” španjolske reprezentacije, čije je lopte jedino moguće braniti jako uskim dvjema linijama naše obrambene i vezne linije.

Ne sumnjam da ćemo naći prave odgovore na sve izazove koji Španjolci postave pred nas te da, ako zadržimo razinu igre iz prethodne dvije utakmice, sigurno možemo do pozitivnog rezultata i drugog kruga. Sretno, momci!

Vatreni!!!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije