Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni idu kući

Eura prolaze, a Hrvatskoj uvijek nešto nedostaje

Hrvatska - Portugal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
26.06.2016.
u 08:55

Ponovile nam se na neki način 2008. Izgledali smo dobro, ali onda u ključnom trenutku zakazali. Portugal odlazi u četvrtfinale

Euri prolaze, ali za Hrvatsku se ništa ne mijenja...

Kakva tuga, suze... Opet scene iz 2008. godine, ovaj put nisu se dogodili jedanaesterci, ni onaj Semih Sentruk, ali jesu Cristiano Ronaldo i Quaresma. Strinić je petljao, glupo izgubio loptu, taj mali Sanches povukao je kontru, već izgubljena lopta došla je do Ronalda, koji je šutirao, Subašić obranio, ali natrčao je Quaresma i u 117. minuti odnio Hrvatskoj svaku nadu.

Prividna dominacija

Idemo kući, Portugal je među osam najboljih momčadi Europe. Koju sekundu ranije Perišić je pogodio vratnicu. Drama za pamćenje. U posljednjim trenutcima Vida je umalo poravnao, lopta je za par centimetara otišla u gol aut. Euro u Francuskoj bio je totalna preslika onog u Austriji i Švicarskoj.

Svijet je o nama pričao, bili smo najsimpatičnija momčad, naši navijači pravili su ludnicu gdje god su stigli (osim onog huliganskog ispada), Hrvatska je bila prva u skupini, proglašena za prvog favorita prvenstva... I tada smo skinuli jednog velikana, pala je Njemačka, sada Španjolska. I ono najbolnije, pali smo u posljednjim trenutcima, kako 2008. godine,

Hrvatska u dvoboju protiv Portugala nije bila prava, nije bila onakva kakva je trebala biti... Ante Čačić odlučio je igrati šahovsku partiju protiv Fernanda Santosa, koja je završila tako da Portugal ima i četvrtu pobjedu zaredom protiv Hrvatske, da im još nikada nismo zabili gol. Imao je siguran remi, ali jurio je i “popio” kontru tri minute prije kraja produžetaka što se ozbiljnim momčadima ne smije dogoditi.

Uzalud naša prividna dominacija, najviše su loptu u nogama imali stoperi Ćorluka i Vida, a to znači da nismo tražili igru. Ništa od visokog presinga, ništa od točnih lopti za Perišića, ništa Hrvatska nije odigrala od onog što ju je krasilo na ovom Euru. Pa, Modrić je ispadao “libero”, toliko se povlačio, Adrien Silva ga je “gušio”, gurao prema natrag. Naravno, Čačić je sve to vidio drugačije, treneri uvijek kada izgube vide druagčiju igru.

- Funkcioniralo je sve osim što smo nismo dali gol. Očekivali smo Portugal, koji će nas čekati, ići na kontru i polukontru. To smo držali gotovo 120 minuta osim tog jednog puta kada smo bili kažnenji. Prokletstvo nogometa je to da momčad koja više pruži ne ode s punim plijenom. Ostaje žal, ali i činjenica da je Hrvatska odigrala dobru utakmicu, a da se Portugal discipliniranom igrom održao. Želim im da odu do kraja - kazao je Čačić.

Pokušao je objasniti zbog čega njegova momčad nije ozbiljnije napala.

- Oprezni smo bili da nam se ne dogodi kontra. Teško je napraviti puno prigoda, mi smo ih imali dovoljno za doći u vodstvo - rekao je Čačić. I on je dio utakmice prespavao, kasno posegnuo za promjenama. Čačić je išao na sigurno, takav je tip, držao je sve svoje adute koliko god je mogao premda je sve uvjeravao da Hrvatska ima odlične zamjene.

I slabi Ronaldo prejak

- Imali smo uporište u optimizmu, imamo kvalitetne igrače, ali to je nogomet. Jedna greška je bila kažnjena. Teško je govoriti o poštenju u sportu, i pobjeda Portugala je poštena, ali mi smo bili više u prigodama. Ne pobjeđuje uvijek bolji - rekao je Čačić.

Plašili smo se Ronalda, pa ga potcjenjivali, ismijavali ga, a on se ukazao u jednom trenutku. Bio je najgori na terenu, a onda je poslao Hrvatsku kući. Posljednja prilika ove genracije.

Komentara 124

Avatar links
links
09:09 26.06.2016.

dobar smo dojam ostavili, ja bih pohvalio i Srnu za kojeg sam mislio da će nam biti velika rupa a momak je odigrao izvanredno a o borbenosti neću niti pričati, svaka čast....Čačiću, samo malo hrabrosti i mogli smo do finala, nema zabetoniranih mjesta za Manžukića i pojedince jer ih nemaju zabetonirane niti u svojim klubovima!!!!!

LI
list68
09:06 26.06.2016.

Nije valjda mislio da je Manđukić "adut", ja bih prije rekao da je on već dugo "stup", od kojeg se lopta samo odbije. Držati napadača kakav je Nikola Kalinić na klupi, Pjaca, Kovačić, mladi igrači ali već dovoljno iskusni, što su dokazali, sve nas je to koštalo, zato smo i ispali.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
09:21 26.06.2016.

Šteta.Vidjelo se da igrači ne igraju za novac,prestiž,za neko bolje mjesto...ovi vitezovi igraju za Domovinu,srcem,bore se,plaču,ginu...žao mi je njih jer su pogodili baš u srce Hrvatsko.Momci ovo je početak izgradnje novog temelja odnosa između Hrvata.🐞👍✌️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije