Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje Hrvatu

Ćorlukin zastupnik: Bayern će platiti i više 
od sedam milijuna eura

Vedran Ćorluka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.06.2016.
u 13:17

Na dolasku Čarlija inzistirao je trener Carlo Ancelotti, a Hrvat će mu biti treća stoperska opcija, iza Hummelsa i Boatenga.

Kao što je Večernji list prvi najavio još prije dva mjeseca, Vedran Ćorluka (30) potpisat će trogodišnji ugovor za Bayern. Jučer su i ruski mediji koji prate Lokomotiv potvrdili da će moskovski klub pustiti hrvatskog stopera u München, te za to dobiti sedam milijuna eura odštete.

Međutim, Ćorlukin pravni zastupnik, Riječanin Boško Županović, kazao nam je kako će taj iznos biti još veći.

- Transfer još nije realiziran i ne bih ga želio prejudicirati. Međutim, mogu potvrditi kako su klubovi otišli daleko u pregovorima, te kako sam i ja u Vedranovo ime ispregovarao njegove uvjete u Bayernu. Sve će biti poznato do 10. srpnja - kazao nam je Županović, dodavši kako su Bayernovi skauti radi Ćorluke bili na sve tri utakmice naše reprezentacije na EP-u.

Na Vedranovom dolasku inzistira novi trener Bayerna Carlo Ancelotti, a posao je pokrenut još krajem ožujka, kada se Boško Županović sastao s Ancelottijem u Londonu.

Ćorluka će u Bayernu biti treća stoperska opcija, iza Matsa Hummelsa i Jeromea Boatenga, a prije njegovoga dolaska Ancelotti bi se trebao riješiti Medhija Benatije.

Naš reprezentativac, koji je otišao na odmor u Ameriku, nije jedino veliko ime koje napušta rusku ligu. Brazilac Hulk je za 50 milijuna eura iz Zenita otišao u Shanghai SIPG kod Svena-Görana Erikssona, a iz Zenita će i Belgijac Axel Witsel, i to vjerojatno u Everton.

Klub će ovo ljeto promijeniti još jedan hrvatski reprezentativac – Alen Halilović (20). Trener Barcelone Luis Enrique ne računa ozbiljno na njega te ga želi poslati u Valenciju, u velikoj razmjeni s tim klubom.

Naime, Barca želi dovesti Portugalca Andrea Gomesa, koji je na Euru igrao i u utakmici protiv Hrvatske. Za sjajnog veznjaka spremna je platiti 30 milijuna eura u gotovini, te na Mestallu još poslati našeg Alena Halilovića i Španjolca Cristiana Tella.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije