Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavu gore

Hrvatska izgubila od Portugala i ispala s Europskog prvenstva, naši igrači u suzama!

Hrvatska - Portugal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/36
25.06.2016.
u 23:01

Dariji Srni ovo je palo možda i najteže jer je već ranije najavio oproštaj od reprezentacije nakon Eura.

Hrvatska nogometna reprezentacija ispala je s Europskog nogometnog prvenstva. U osmini finala Portugal je u Lensu slavio protiv vatrenih s 1:0 i igrat će protiv Poljske.

Bila je to utakmica u kojoj su naši igrači dominirali, bili bolji od Ronalda i društva, ali nisu uspjeli premoć pretvoriti u pobjedu. Naš je protivnik slavio pogotkom iz jedinog udarca u okvir gola.

Čačić nije mijenjao

Ante Čačić počeo je sa sastavom koji je odigrao prve dvije utakmice na Euru i odmah se vidjelo da ćemo mi dominirati večeras, barem u posjedu. Fernando Santos, bivši izbornik Grče, povukao je svoju momčad i strpljivo čekao prigode. Nije ih bilo puno u prvom dijelu, Pepe je opasno glavom pucao u 24. minuti, ali iznad gola, dok je kod nas najbolju situaciju imao Strinić u 41., ali je loše reagirao.

Uspjeli smo u tim trenucima kontrolirati Ronalda koji je u prvom dijelu imao svega 18 dodira s loptom, niti jedan u našem kaznenom prostoru.

U nastavku susreta naši su prvi zaprijetili, Brozović je u dobroj prilici pucao iznad gola. U 61. minuti Vida je imao sjajnu priliku, ali je bio neprecizan, a naši su nakon toga upali u crnu rupu, Nedostajalo nam je svježine i Portugal je igru preselio na našu polovicu, a Čačić nije reagirao s izmjenom, čekao je sve do 88. minute kada je prvi puta mijenjao.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

S obzirom na to da nije bilo golova, išlo se u produžetak u kojem smo mi bili bolji i nanizali nekoliko dobrih prilika. Prvo je Vida glavom promašio prazan gol nakon što je Rui Patricio 'zaplivao', a kasnije su u jednom napadu Kalinić i Perišić imali odlične prilike koje nismo zabili, a onda je uslijedila kazna.

Portugal nam je odmah uzvratio kontrom, Ronaldo je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao, Subašić obranio, ali se lopta odbila do Quaresme koji zabija i baca Portugalce u trans. Do kraja smo još dva puta zaprijetili, no rezultat se nije mijenjao.

Srna se oprostio

Nažalost, ponovno smo ostavili dobar dojam na prvenstvu, igrali atraktivan nogomet, ali odlazimo kući već u osmini finala. O tome koliki je ovo šok za naše igrače dovoljno govori situacija s kraja kada su gotovo svi naši igrači travnjak napuštali u suzama. Svjesni su da su propustili veliku priliku.

Dariji Srni ovo je palo možda i najteže jer je već ranije najavio oproštaj od reprezentacije nakon Eura. Nadao se da će otići nakon velikog rezultata, ali to se, nažalost, nije dogodilo...

>>Subašić: Bili smo bolji, ali takav je nogomet

>>Pogledajte kako su se ljudi ismijavali dosadnoj utakmici Hrvatske

>>Modrićeve suze izazvale brojne reakcije u svijetu

Europsko prvenstvo, osmina finala:

Hrvatska - Portugal 0:1 (Quaresma 117')

Komentara 759

Avatar Azriel
Azriel
17:31 25.06.2016.

ne volim kad nas smatraju favoritima. više volim kad nas podcijene

JE
Jednakost
23:32 25.06.2016.

Preoprezno i kukavicki.

Avatar slavonac13
slavonac13
22:44 25.06.2016.

Tupavi Cacic. Sta ceka sa Kalinicem i Pjacom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije