Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJE - POR 1:0

Umjesto šlagera, Njemačka i Portugal u dosadnom izdanju

Janica Kostelić
Pixsell
09.06.2012.
u 22:39

Trebao je to biti šlager dana, pa i dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva, najatraktivniji susret. No, ispalo je drukčije, sraz Njemačke i Portugala bio je daleko ispod ugleda ove dvije reprezentacije.

Njemačka je igrala nekako sporo, bojažljivo. I kad bi stigli pred vrata Portugalaca, nisu bili opasni. ‘Davili’ su loptu, presporo su ulazili u završnice i zato nisu bili opasni.

Cristiano nije postojao

Doduše, sam početak ne dao naslutiti da će to biti sjajna utakmica, već nakon minute i 26 sekundi Gomez je tukao, a vratar Portugala Patricio obranio. No, to je bilo gotovo sve od akcija Nijemaca, tek je još zaprijetio udarce preko gola Podolski.

Nisu bili opasni ni Portugalci, njihova brzina, dobar izlazak prema naprijed ostao je negdje u sjećanjima, no to nisu pokazali Lavovu.

Mourinho se živcirao

No, Portugal je bio bliži pogotku, nakon udarca iz kuta u posljednjoj minuti prvog dijela, lopta je preletjela do Pepea. Stoper Portugala ju je smirio, gađao, ali je pogodio prečku njemačkog gola, od prečke se lopta odbila na gol-crtu, ali ju nije i prešla.

Nažalost, ni nastavak nije ponudio ništa bolji nogomet, kao da niti jedna momčad nije htjela ništa riskirati, kao da je prva ideja bila ne primiti pogodak. Ni njemačke zvijezde, ni Portugalske, pa ni Cristiano Ronaldo, nisu pokazale zašto imaju taj status.

I on je igrao loše, kad se jednom sredinom drugog dijela našao u sjajnoj poziciji, čekao je poput niželigaškog nogometaša pa mu je Boateng stigao u blok.

Nijemci su imali posjed lopte ali su bili strašno jalovi. No, onda se ukazao Gomez, nakon što je Khedira ubacio s desne strane, Gomez je visoko skočio i glavom poslao loptu u sami donji kut za veliko slavlje Nijemaca.

Gomez je potom izašao iz igre, ušao je Klose.

Onda se ipak ukazao i Cristiano Ronaldo, opasno je tukao deset minuta prije kraja, Neuer je uspio zaustaviti taj Ronaldov pokušaj. Zicera je imao dvije minute prije kraja Varela, no loše je pucao, ravno u Neuera. A na tribini se nervirao Jose Mourinho koji je doašo navijati za Portugal i gledati svoje brojne igrače.

Nijemci s nikad mlađom momčadi na završnici Eura

Njemačka reprezentacija istrčala je u prvi susret ovog Europskog prvenstva s najmlađom postavom dosad. Naime, izbornik Joachim Löw izveo je jedanaestoricu koja je u prosjeku imala 25 godina i 120 dana.

U deset dosadašnjih prvih susreta na Europskim prvenstvima Njemačka nikada nije izgubila, pet je puta pobijedila i još pet puta remizirala.

Njemačka je triput bila prvaka Europe, no zadnji put još u Engleskoj 1996. godine. Da im tada nije pomogao sudac Sundell u srazu s Hrvatskom, tko zna bi li sad imali tri pokala pobjednika na svojim policama.

Nijemci: Priznajemo, imali smo i malo sreće!
Joachim Löw, njemački izbornik bio je presretan:

- Ovo je briljantno! Pobijedili smo 1:0 i to je najvažnije. Naravno da smo bili pod pritiskom, ali to je normalno nakon što smo čuli kako je izgubila Nizozemska. Znali smo da bi nam poraz napravio strašne probleme.

Njegov prvi čovjek, Philipp Lahm, kapetan Elfa je dodao:

- Bilo je izrazito važno da pobijedimo, da krenemo u turnir sa osvojena tri boda. U prvom poluvremenu imali smo više šansi, bili smo bolji iako je Pepe pogodio prečku. U drugom dijelu bilo je sve teže, a na kraju smo imali i malo sreće.

Mario Gomez, strijelac gola, kazao je:

- Jako sam, jako sretan što mi je trener vjerovao. Imao sam dobar osjećaj od prvog dana otkako sam ovdje. Na ovaj način, treneru sam uzvratio za dio povjerenja koji mi je ukazao - rekao je Gomez.

Pepe je dodao:

- Puno smo se oslanjali na ubačaje sa strana, ali nismo iskoristili ni jednu od prilika koje su se ukazale. Uložili smo dosta truda, imali pravi stav u utakmici, igrali dobro, ali nismo imali sreće.

STADION: Arena Lavov / Lavov SUDAC: Stéphane Lannoy (Francuska) GLEDATELJA: 34.900

Njemačka: Neuer, Boateng z, Hummels, Badstuber z, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, T. Müller - od 90. Bender, Özil - od 87. Kroos, Podolski, Gomez - od 80. Klose

Portugal: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao z, Meireles - od 81. Varela, Veloso, Moutinho, Nani, Postiga z - od 70. Oliveira, Ronaldo

Strijelac: 1:0 Gomez (73., Khedira)

Igrač utakmice: Mario Gomez

Tijek susreta možete vidjeti u našem LIVE-BOXU.

Komentara 61

VL
????
21:05 09.06.2012.

Nije Lavov, nego L’viv

VL
????
21:14 09.06.2012.

Prođemo li dalje, nadam se da budemo naišli na Švabe u jednom od sljedećih kola :-) protivnik nama po mjeri

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:41 09.06.2012.

Steta Portugala, zasluzili su barem nerjeseno,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije