Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska

Slaven Bilić otkrio karte, zna se prva momčad

Hrvatska (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/15
21.05.2012.
u 21:22

Kiša je pokvarila ugođaj otvorenog treninga u Rovinju, ali ipak uspjelo se sakupiti dvjestotinjak znatiželjnika. Autogrami i fotografiranja nisu izostali, u Rovinju se \"kockasti\" zaista osjećaju odlično

Momčadi se priključio i "hrvatski Chilavert", stigao je Danijel Subašić, koji je za Monaco postigao pogodak iz slobodnog udarca.

Neću više pucati, ne treba se nitko plašiti da ću mu uzeti posao. Sad imam sjajnu statistiku preciznosti iz slobodnog udarca, stopostotnu. Jedan pokušaj i jedan gol – smije se Subašić. A Slaven Bilić odradio je najžustriji trening do sada. Nizali su se krugovi, igrale su dvije momčadi "deset na deset" na skraćenom terenu.

– Igrači rade odlično, ali to je i očekivano. Pa, pripremamo se za Euro. Ovakav rad još je jedan zalog našem optimizmu – rekao je Bilić.

Bio je to prvi taktički trening i odmah je otkrio karte. U jednoj momčadi, sa žutim navlakama bili su Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Srna, Dujmović, Modrić, Rakitić, Mandžukić i Jelavić.

To je vjerojatno prva postava za prijateljsku utakmicu s Estonijom, na vratima bi, prema Bilićevoj zamisli, trebao biti Subašić. S druge strane igrali su Vrsaljko, Buljat, Schildenfeld, Iličević, Perišić, Badelj, Vukojević, Kranjčar, Kalinić i Eduardo.

– Igrajte sedam dodavanja iz prve, a onda razvijte igru – naredio je Bilić.

Pomno je brojio, ako bi netko odigrao "iz druge" nije imao popusta. I izbornik je u formi, agilan, žustar. U jednom trenutku zatražio je one napuhane lutke, koje su trebale glumiti obrambene igrače. Kad je podviknuo svi su počeli nositi te lutke, čak su se u posao uključili doktor Nemec i glasnogovornik Gavran. Zeznut tip taj Bilić.

Dakle, deset minuta igralo se na skraćenom terenu bez vratara, pa je za Modrića, Srnu i ostalo društvo, koje Miljenko Rak osvježava, uslilijedilo tračnje, a onih drugih trinaest igralo je na dva gola. I onda opet deset minuta, s tim da su "žuti" dres prvotimca odjenuli Schildenfeld umjesto Šimunića, te Perišić umjesto Rakitića.

Komentara 23

DC
DC
06:56 22.05.2012.

Ne mogu zamislit da u ovoj reprezentaciji nema mjesta za Klasnica.

LI
list68
07:45 22.05.2012.

U našoj reprezentaciji će nastupiti barem tri-četiri igrača koji nisu igrali za svoje klubove, niti su u formi, no ne čudim se, oni su \"doživotni počasni članovi\". Sprema nam se debakl, samo neki još ne vjeruju u to.

ST
sttipe
22:51 21.05.2012.

i ja bi ju sastavija tako.s perišićem umisto rakitića,ako bi mi se pokaza fizički imalo moćniji..lakše daje golove,a protiv iraca nećemo imat napadače,svako će morat znat dat gol..morat će bit svi naprid,svi nazad..šimunića triba dodatno provjeriit jel dovoljno brz..robert kovač je usporija u par miseci..jednostavno je jednom bio prespor,i nije mogao igrat na donedavnoj razini..starije stopere triba dobro znat procjenit..tery je osta doma iz tog razloga..njihov izbornik ima izbora i ne želi lagat sam sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije