Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutilo ga pitanje

Slaven Bilić: Ispratili ste nas na Euro kao da nemamo pojma!

Slaven Bilić (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
15.06.2012.
u 14:59

– Španjolci će protiv nas imati veći posjed lopte, ali bit ćemo čvrsti, nadam se i imati malo sreće, hrabrosti...

Slaven Bilić dan poslije utakmice s Italijom dao je viđenje nakon prospavane noći.

– Igrali smo protiv vrhunske momčadi, oni su za mene jedni od favorita prvenstva. Slavni talijanski trener Ariggo Sacchi kazao je da je to bilo jedno od najboljih poluvremena Italije ikad, ali i mi smo im pomogli svojom slabom izvedbom. Kad ti s lakoćom dođu u prigodu u drugoj minuti kao Balotelli, onda to igrače štrecne – kaže Bilić.

Svjestan je slabog prvog poluvremena.

– Rijetko smo dolazili u napad, bili preplašeni. U poluvremenu smo se dogovorili za korigiranje sistema, ali više je to bilo korigiranje garda na terenu, da pokušamo uzeti kontrolu nad utakmicom što smo i napravili. Ulaskom Pranjića dobili smo posjed lopte, raspoloženi su bili Srna i Strinić. Velik je rezultat, bod je uspjeh. Idealno bi bilo da budemo na šest bodova, ali definitivno se ne bih mijenjao s Talijanima – rekao je Bilić.

U prvoj fazi utakmice Mandžukić je, onako u prolazu, trebao paziti na Pirla.

– Svi u fazi obrane pokušavaju zaustaviti njihova glavnog igrača, to sam tražio od Mandžukića, Vukojević je branio dolazak jednostavnih lopti. Kasnije sam Luku gurnuo gore zbog ofenzive. I Pirlo ima svoje nedostatke u defenzivi, pa Luka je imao nekoliko izglednih situacija – kaže izbornik.

Hrvatska nije ostala u Poznanju već je odmah nakon utakmice krenula u Warku.

– Prije tri dana odlučio sam da se vraćamo kući. Naš prvotni plan bio je da se uvijek vraćamo, da jednu ostanemo da igrači vide rodbinu, djevojke. To je prije nekoliko mjeseci otpalo zbog nemogućnosti noćnih letova, aerodrom u Poznanju zatvara se u ponoć. Tražili smo dozvolu, dobili je, to je super stvar. U ponoć smo bili u kampu, dobili smo dan više, koji će nam biti prijeko potreban – objasnio je Bilić.

I dan poslije smatra da Web nije dobro sudio.

– Sigurno nisam objektivan, sto posto, ali naši komentatori, nekoliko engleskih novinara, rekli su mi da je bio jedanaesterac. Sve što je mogao dati, dao im je. Nije svaki put bila Modrićeva ruka, par njima, par nama, to je na ovakvim utakmicama bitno. Možda griješim u procjeni suđenja, ali rijetko kad sam bio ovako siguran – kaže Bilić.

Dio medija u Hrvatskoj napisao je da se u izjavi nakon utakmice na državnoj televiziji očešao o budućeg izbornika Igora Štimca.

– Na Štimca? Čuo sam i ja da je nešto napisano, ali to nema veze s istinom. Kako ću ja komentirati Štimca, na televiziji sam govorio pet minuta nakon utakmice, nisam slušao Štimca što je govorio, nisam slušao prijenos. Nakon utakmice bio sam u studiju, Pletikosa i ja, slušali smo emisiju i to komentirali. Ali, Štimac, ni sada ne znam što je govorio u prijenosu utakmice – kazao je Bilić.

Okrenuli smo se utakmici protiv Španjolske.

– Uglavnom će se njih pitati kako će se stvari odvijati. Imamo mogućnost za neke korekcije, pa i personalne, ali one neće biti velike. Moramo biti disciplinirani, hrabri, koncentrirani, provocirati sreću, moramo biti ubojiti u fazi napada. Nije da mi nećemo imati loptu, Italiju ne smatram bitno slabijom od Španjolske – kaže Bilić.

Snaga naše momčadi djeluje zadivljujuće. Hrvatska je kao rijetko kada nadmoćna nad rivalima.

– Psihološki smo jaki, svi se dive našoj fizičkoj spremi, nitko nije spremniji od nas, i to igrači znaju, to će znati još više, to ćemo još potencirati. Pripremit ćemo se za festival nogometa, ali i za bitku. Možemo sve izgubiti, oni su apsolutni favoriti, ali ne idemo mi u tu utakmicu pokušati, pa što bude. Idemo igrati s njima – rekao je Bilić.

Najavio je neke promjene u momčadi.

– Neće biti taktičkih promjena u okviru ekipe, svatko može dobiti šansu, popis je napravljen po pozicijama. Imam 15-16 igrača koje tretiramo većim prvotimcima od drugih. Imamo nekoliko pripremljenih varijanti. Nećemo se braniti kao Chelsea, to ćemo raditi kad nas Španjolska stisne. Mi to možemo, nije Hrvatska meka ekipa, ne bismo mi ovoliko pobjeđivali kroz ovih šest godina da smo mekani. Kolektivna faza obrane naša je najveća snaga – kaže Bilić.

Nije se previše upuštao u talijanske prognoze o 2:2 koje će "azzurre" izbaciti, a nas i Španjolce poslati u drugi krug.

– Ne bih se mijenjao s Talijanima, najprije oni moraju pobijediti Irsku, koja će sve napraviti da se ne vrati kući s tri poraza. Nije svejedno vraćaš li se kući s bodom, jednom pobjedom ili tri poraza. Mi smo sportaši, ja sam sportaš, roditelji smo, imamo djecu, nema šanse za bilo kakve druge kombinacije – kazao je Bilić.

Razjarilo ga je pitanje o rezultatskim kombinacijama, jer sa 0:0 (pobjeda Italije nad Irskom) i sa 1:1 (pobjeda Italije nad Irskom od 3:1) Hrvatska ispada. Nekako se čini da ćemo morati zabiti dva gola Španjolcima. Ničim izazvan Bilić je počeo nenormalno urlati, vikati. Pokazao je onu svoju tamnu crtu.

– Jedina bolja situacija od ove bila bi da smo pobijedili Italiju. Ma, moramo biti zadovoljni... Čekaj, o čemu mi pričamo, što ste vi mislili da ćemo poletjeti prema Ukrajini, a vas ostaviti da igrate protiv Španjolske. Ispratili ste nas kao da nemamo pojma, a mi imamo četiri boda u jakoj grupi. Na temelju čega se moramo opravdavati. Imamo šansu proći protiv Španjolske, oni su favoriti, ali mi očekujemo prolazak. Pripremit ćemo se muški – nekako se smirio Bilić.

Nije doživio hukanje Balotelliju, a priču o dimnim bakljama koje su bacali naši navijači je preskočio.

– Bilo je četrdeset tisuća ljudi na stadionu, hukalo se pet sekundi... – kaže Bilić.

Ono što je trenutačno najbitnije je da ozlijeđenih nema. Mandžukić je dobio udarac, ali to ništa nije ozbiljno.

– Mandžukić je ratnik, bit će spreman za utakmicu, drugih ozlijeđenih nema – zaključio je Bilić.

 

Ključne riječi

Komentara 88

GA
gafe
15:17 15.06.2012.

Tako je Slavene, reci im!!! Non stop se stvara neka negativna atmosfera oko reprezentacije. Ali takav je nazalost nas mentalitet, jednostavno je strava sto se ponekad kod nas radi. Ali budi siguran, pravi HRVATSKI navijaci su od pocetka kvalifikacija uz vas i uvjek ce bit uz vas! AJMO HRVATSKA. Ako je mogla Svicarska Spanjolsku prije dvije godine pobjedit, onda mozemo i mi!

H0
Hajduk_058
15:24 15.06.2012.

Nitko nije rekao kako nemamo pojma nego je malo 3:1 protiv irskih drugoligaša

OB
-obrisani-
15:14 15.06.2012.

Eeeeeeeeeeeeee,Nane ... neznas ti nse navijace,novinare i medije.... ma znas ustvari neznaju oni sami sebe kakvi su... Nase se popljuje da ih sto voda ne bi moglo oprati a druge se dize u nebesa i gleda kao na svevisnjega... KodKod nas je nezahvalnost pisana velikim slovima... Da smo po redu treci na uefinoj tabeli oni bi s***i... Glavu gore Nane,decki isemo pa kud puklo da puklo...Nemate si sto zamjeriti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije