Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Hrvatska opet spektakularno dočekana u \"svom\" Badu

'21.05.2012., Rovinj - Hrvatska nogometna reprezentacija na pripremama u Rovinju. Ivan Perisic. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
26.05.2012.
u 18:01

- Oduševljeni smo, ovaj fantastičan doček znači da smo prije četiri godine ovdje ostavili sjajan dojam - rekao je trener naše reprezentacije Nikola Jurčević

Spektakularan je bio doček hrvatske nogometne reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu, austrijskom lječilištu i turističkom mjestašcu, u kojem će naši nogometaši odraditi završni dio priprema za Euro! U hotelu "Avita" naši su nogometaši bili smješteni i prije četiri godine, uoči EP-a u Austriji, ostavili su sjajan dojam i domaćini su ih opet toplo dočekali u subotu oko 14.30 sati.

"Avita" za prijatelje

Kad je autobus s našim igračima, koji su iz Pule do Graza doputovali zrakoplovom, došao pred hotel, nastao je pravi urnebes! Okupilo se oko 500 namjernika i znatiželjnika, bilo je tu stotinjak klinaca i klinceza s hrvatskim i austrijskim zastavicama u rukama. Odjeveni u bijele majice s otisnutim logom na kojem je bila slika naše momčadi te natpis "Croatia Team Camp '12 Bad Tatzmannsdorf", opkolili su autobus i zavrištali od uzbuđenja tražeći autograme i zajedničko fotografiranje s našim igračima, koji su s osmijehom na licu udovoljili željama mališana. Bile su tu, dakako, i Zagrebačke mažoretkinje, iz zvučnika su se orile hrvatske navijačke pjesme, a osoblje hotela napravilo je špalir ispred ulaza na kojem je bio istaknut i transparent "Avita for friends, welcome Croatia!" (Avita za prijatelje, dobrodošla Hrvatska!).

Pročelje hotela bilo je ukrašeno hrvatskim zastavama, a piće dobrodošlice (pjenušac i vino izabela) spremno za glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića (koji je s kuharom Dragutinom Goričkim stigao koju minutu prije u tamnosivom mercedesu mašući iz njega poput druga Tita!), izbornika Slavena Bilića i glasnogovornika HNS-a Davora Gavrana. Zvjezdani je tretman, poput naših igrača, imao i reprezentativni trener Nikola Jurčević kojeg se Austrijanci još dobro sjećaju iz igračkih dana.

- Zaista smo oduševljeni, ovo je izvanredan doček, hvala domaćinu na fantastičnoj dobrodošlici. Ovdje se već osjećamo kao kod kuće, Bad Tatzmannsdorf je prava hrvatska oaza u Austriji – govorio je nasmiješeni Jurčević.

Šimunića muči palac

Jeste li očekivali tako dobru igru protiv Estonije?

- Malo smo se bojali zato što smo prvi put igrali u tom sastavu, ali sve je ispalo izvrsno. Na treninzima su dečki bili odlični i nismo iznenađeni dobrom igrom.

Uz zvuke tamburica gradišćanskih Hrvata i Hrvatica iz obližnjeg Schandorfa (Čemba) koji su, odjeveni u narodne nošnje, zapjevali hrvatske pjesme, igrači su nakon ručka otišli na odmor prije večernjeg treninga.

Komentara 4

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
20:53 26.05.2012.

admine - a da ovog dule88 malo izbrišeš?!

PI
pinkec
18:52 26.05.2012.

A ima ih, kojima ovo smeta! Ništa za to... Naprijed Vatreni!

DU
dule88
19:57 26.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije