Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA - RUSIJA 1:0

Grci: Koga briga kako smo igrali!

Grčka - Rusija (1)
Pixsell
16.06.2012.
u 22:42

Velika drama odvijala se u utakmici između Grčke i Rusije.

Izabranici Dicka Advocaata dominirali su većim dijelom prvog poluvremena, a Grci su jedva izlazili iz svog šesnaesterca. Sjajnu priliku za gol dvaput je promašivao Džagojev, a potom i Keržakov. I kada se mislio da će će uz puno muke izvući remi na poluvremenu, Grci su poveli!

Lopta je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela ni iz čega došla na bok gdje je Karagunis sjajno okrenuo svog čuvara, neometano ušao u kazneni prostor, i s lakoćom matirao Malafejeva.

Inače, grčkom kapetanu Karagunisu ovo je bio 120. nastup za reprezentaciju, čime se izjednačio s rekorderom Zagorakisom.

Ruse kao da je šokirao taj gol, jer u drugom poluvremenu izostala je njihova ubojitost u napadu.

A u 60. minuti dogodio se najsporniji trenutak utakmice. Karagunis je nanizao trojicu suparničkih igrača, a nakon kontakta s posljednjim od njih pao je u šesnaestercu. No, švedski sudac pokazao je Karagunisu žuti karton zbog navodnog simuliranja.

Da sudac nije bio siguran u svoju odluku pokazuje da nije izvadio i drugi žuti karton nakon što mu se nezadovoljni Karagunis unosio u lice. A zbog tog žutog Grci su ostali bez kapetana za četvrtfinale.

Veliku priliku za 2:0 Grci su imali u 70. minuti, no slobodni udarac Tzavellasa završio je u spojnici grede i stative. Do kraja su Rusi stavili sve karte u napada, ali bezuspješno.

Grci su zabili četiri, a primili pet golova te su prva momčad koja s negativnom gol razlikom odlazi u drugi krug i to kao prvoplasirana!

Fernando Santos, izbornik Grčke je kazao:

- Pročitali smo igru Rusa, znali smo da neće mjenjati filozofiju igre u odnosu na prve dvije utakmice. Točno smo znali što trebamo raditi da ih zaustavimo. Podsjetilo me kao na utakmicu sa Hrvatskom u kvalifikacijama. Svi su govorili da smo loši i da nemamo šanse, pa smo ih pobijedili.

Dick Advocaat, ruski izbornik je kazao:

- Igrali smo dobro, pritiskali prema naprijed, ali se naš protivnik dobro branio. Mislim da smo jako dobro odigrali u prvom dijelu. Uz svo poštovanje prema Grčkoj, bilo je jako teško igrati protiv njih u drugom dijelu.

Na pitanje odlazi li u PSV, uzvratio je:

- Ne zanimaju me priče. Moj je stožer naporno radio, bili smo neporaženi 16 utakmica, ali večeras nismo imali sreće. Trebali smo pobijediti Grčku, ali to je nogomet...

Stoper Grčke Papastatopulos dodao je:

- Jesmo li nezasluženo u četvrtfinalu? Takva teza je glupost. Nogomet je vrlo jednostavna igra - pobijedi onaj tko zabije više golova. Tko će se sutra sjećati jesmo li bili bolje ili lošiji od Rusa. Ali će svi vidjeti da smo mi u četvrtfinalu.

Rusija je 25 puta pucalo po golu i imala loptu 62 posto, a Grci (koji idu dalje) su vrata Malafejva ugrozili samo pet puta, a loptu imali 38 vremena.


STADION: Nacionalni stadion u Varšavi, sudac: Jonas Eriksson (Švedska), Gledatelja: 58.000

GRČKA: Sifakis, Torosidis, Sokratis, K. Papadopulos, Tzavellas, Katsuranis, Maniatis, Karagunis z - od 67. Makos, Salpingidis - od 83. Ninis, Samaras, Gekas - od 64. Holebas z
Izbornik: Fernando Santos

RUSIJA: Malafejev, Anjukov z - od 81. Izmailov, Berezuckij, Ignjašević, Žirkov z, Denisov, Širokov, Glušakov - od 72. Pogrebnjak z, Džagojev z, Aršavin, Keržakov - od 46. Pavljučenko
Izbornik: Dick Advocaat

Strijelac: 1:0 Karagunis (45+2)

Tijek utakmice možete vidjeti u našem live-boxu!

Komentara 39

OB
-obrisani-
22:06 16.06.2012.

ovaj brat karagunis je nevidjeni seljak.....krsti se ko blesav....

OB
-obrisani-
22:35 16.06.2012.

braća grci glume za olimpijadu......smrdljivi ko talijani....samo padaju i isčuđavaju se

Avatar flame
flame
23:13 16.06.2012.

Kao prvoplasirana?!? E, moj Večernji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije