Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak na euro

Bilić: Takvog kao Olić teško je naći, ali naš cilj ostaje isti

hrvatska odlazak na euro (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/18
05.06.2012.
u 10:30

Olić je izgubljen, on je jedinstven, igrač za velike utakmice i igrač odluke. Na žalost morat ćemo bez njega, ali od zacrtanog cilja ne odustajermo, kazao je uoči leta za Poljsku kapetan Srna.

Hrvatska nogometna reprezentacija u 10 sati otputovala je u Poljsku, točnije Varšavu. U zagrebačkoj zračnoj luci vatrene su ispratili i ministar Željko Jovanović te njegov zamjenik Petar Skansi.

Dodajmo kako su svi bili potreseni izostankom ozlijeđenog napadača Ivice Olića.

– Olić je izgubljen, on je jedinstven, igrač za velike utakmice i igrač odluke. Na žalost morat ćemo bez njega, ali od zacrtanog cilja ne odustajemo – kazao je uoči leta za Poljsku kapetan Srna.

Niko Kranjčar također žali zbog Olićeva izostanka.

– On bi uvijek davao sebe. Žao mi ga je kao prijatelja i kao čovjeka. bez obzira na to optimističan sam. Dobro smo odradili pripreme. Zaboravimo ono što je bilo s Norveškom. Imamo posljednjih nekoliko dana da se uigramo do kraja – kazao je Kranjčar.

Luka Modrić kazao je da reprezentacija odlazi na završnu glazuru u Poljsku.

– Završavat ćemo taktičke varijante. Smatram da od utakmice u Oslu ne treba raditi preveliku važnost, a protiv Irske ćemo ionako biti kompletni, što je najvažnije – naglasio je Modrić.

Izbornik Slaven Bilić sinoć se vratio iz Budimpešte gdje je gledao susret Mađarske i Irske (0:0).

– Irska je dobra, 14 mjeseci nisu izgubili utakmicu. Istina, igraju jednostavan nogomet. Prava su natjecateljska ekipa, čvrsti su i ne preuzimaju rizik. Standardno naprijed igraju s četiri napadača. Špicevi su im cijelo vrijeme na granici zaleđa i teško ih je iskontrirati. Postaju opasni u djeliću sekunde.

Na pitanje je li se oporavio od šoka što Olić ne ide na Euro, izbornik je kazao:

– I jesam i nisam. Takvog je teško naći i to ne samo u Hrvatskoj, ali ponovit ću ono što sam rekao i igračima – cilj nam ostaje isti – zaključio je Bilić.

Komentara 9

BA
balic
10:43 05.06.2012.

Steta ,Ola ce nam faliti,ali koga nema i bez njega se mora.... Dudu nam je falio 2008 a igrali su kao da je bio sa njima....Glavu gore decki sa vama smo....

CR
crocro
12:51 05.06.2012.

Olić je igrač koji će nam nedostajati. To je točno. No Bilić traži alibi gdje god stigne za eventualni neuspjeh. Jer, eto nismo imali Olića. Mene brinu Bilićeva eksperimentiranja. Neki dan sam napisao da svaki igrač zna tko zaslužuje biti u prvoj postavi, i to igrači imaju u glavi, svaki zna gdje mu je mjesto. I Bilić to zna, i Bilić zna da to igrači znaju, i Bilić zna da to navijači znaju. Ali svejedno si Bilić dopušta eksperimentiranje s neafirmiranim igračima koji nemaju minulog rada da bi zaslužili dres. Zato neki igrači na terenu ne žele izginuti šlepajući nečije neznanje. Pa se čudimo kako osciliramo i igramo bezvoljno i bez srca. Biliću, posloži u prvu vrstu one koji zaslužuju i koji su svojim igrama to pokazali pa će igrati sa srcem jer će onda znati da su najbolji u prvoj postavi i da nema boljih. Ne znam kakav sada to Buljat dolazi u obzir umjesto nakih najnadarenijih mladih nada koje je Europa htjela vidjeti i dočekati. Što se to u glavi Bilića događa.

SI
silversurfer22
10:41 05.06.2012.

..tako je dečki, to su riječi...samo naprijed hrabro, bez skinutih gaća pred bilo kojom repkom...il sa štitom il na njemu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije