Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK OPET OŠTAR

Bilić: Rasiste treba istrijebiti iz Hrvatske!

Slaven Bilić (1)
Slavko Midžor/Pixsell
17.06.2012.
u 18:00

- I Italija, i cijela Europa mogu biti mirni, dio mozga za namještanje mi nemamo

Upitan za problem navijačkog rasizma s kojim se suočava Hrvatska, Slaven Bilić bio je vrlo izravan:

- Naravno da razgovaram o tome s igračima, to je problem cijeloga svijeta. Mene to vrijeđa kao Hrvata, kao roditelja, kao sportaša, jer dolazim iz moderne, otvorene, tolerantne zemlje u kojoj su svi dobrodošli - kazao je Bilić i dodao:

- Takve navijače ne želimo na stadionima, ne želimo da nas bodre! I trebamo sve učiniti da tu šačicu počinitelja, ne sankcioniramo, nego istrijebimo iz naše zemlje!

Vrijeđaju li vas sumnje da bi utakmica mogla završtiti 2:2?

- Vjernici smo i ne možemo vjerovati u Boga i raditi takve stvari. Glupo mi je što uopće moram odgovarati na takva pitanja uoči ovako fenomenalog ogleda. Uvjeravam vas, i Italija, i cijela Europa mogu biti mirni, taj dio mozga mi nemamo. Ali, što ako bude 2:2? pa nije to 7:7, i 2:2 je moguć ishod - dodao je Slaven Bilić.

Inozemnim novinarima kazao je kako bi se Hrvatska trebala Španjolcima suprostaviti na način kako je to učinila Italija, a podsjetio je kako je hrvatska reprezentacija skrenula pozornost na sebe upravo pobjedom protiv Španjolske u proljeće 1994. godine kada se furija pripremala za SP u Americi.

Po običaju, nije želio otkriti sastav, a trening Hrvata u Areni Gdanjsk bio je otvoren.

Komentara 153

DU
Deleted user
21:40 17.06.2012.

Postao si veliki trener , a ovim izjavama potkrepljuješ da si i čovjek , svaka čast Biliću!!! i sretno ...

Avatar morski covik 1
morski covik 1
20:31 17.06.2012.

velikazmija - naravno mislis na Gradjane RH?

AA
Aartur
20:33 17.06.2012.

Koja slučajnost - pa isto je rekao i Hitler za Židove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije