Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik dan poslije

Bilić: Italija je bolja od Španjolske, ali ponovimo li Irsku, nema brige

Slaven Bilić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
11.06.2012.
u 15:13

Na temelju dijagnoze liječničke komisije u kojoj je bio i njegov liječnik, rečeno je da je izgubljen za prvi krug - komentirao je Bilić Olićevu izjavu da ga se prelako odrekao.

Autobus iz zračne luke Varšava u Warku je stigao nešto prije 14 sati. Hrvatski reprezentativci vratili su se u svoj kamp, u hotelu Sielanka. Nema euforije, pobjeda nad Irskom doživljena je kao nešto uobičajeno. Bilić nije Irsku stavio u svoj top velikih pobjeda.

– Odigrali smo dosta odličnih utakmica, ne bih izdvajao ovu, ona je važna jer je Euro, ali bilo ih je puno, krenuo bih od Moskve, Engleske kući, još njih, top pet ili top deset... Odigrali smo devedeset minuta na visokom nivou, bili odlični tehnički, taktički, motorički. Nismo imali slabog mjesta, to nas je dovelo do pobjede, uz nekoliko pojedinaca koji su ponudili nešto ekstra bez čega ne možeš pobijediti – rekao je Bilić.

Nije puno vidio od dvoboja Italije i Španjolske.

– Deset minuta sam gledao, ali znam ih otprije. Talijani su jaki, vode računa o protivniku, znaju što je nogomet, Prandelli cijeni sve, puno puta je to rekao o nama. Znam da će biti koncentrirani na sebe, Italija ima igru i igrače, koji su u stanju zavladati terenom. Nije slabija od Španjolske, čak bih rekao da je Italija raznovrsnija, jer može igrati kratkim loptama, kroz sredinu, po boku. Morat ćemo biti na visokom nivou na toj utakmici – kazao je Bilić.

Već smo protiv Irske bili na visokom nivou. U kojem segmentu se Hrvatska može podići?

– Svaka momčad može bolje, odigrali smo vrhunski meč i ako ponovimo utakmicu s Irskom, neće biti problema. Od ovog što smo mi prikazali ne može se puno bolje igrati. Mi ćemo biti rasterećeni. Svjesni smo da smo odigrali odlično, da smo igrom skrenuli pažnju cijele Europe, pokazali smo da s pravom planiramo ono po što smo došli – kaže Bilić.

Vratio se na trenutak na utakmicu s Irskom.

– Pokušali smo biti aktivni, težište igre prebaciti na njihovu polovicu, na bok. Dali smo im tri gola, Irskoj smo stvorili više prigoda nego drugi. Imali smo super realizaciju, koja će nam trebati protiv Italije. Ako nam protiv Italije treba pet šansi za gol i ne realiziramo ih, onda nemamo šansi – kazao je Bilić.

Otvorili smo utakmicu odlično, ali prelako primili gol.

– Nije me uhvatio strah, nije ugodno primiti gol, to digne protivnika. Razmišljao sam kako podići momčad, to sam i napravio. Ljutit sam na gol, ta je situacija lako rješiva, ali s druge strane treba dati kredit Ircima koji su na taj način dali puno golova. Prelako smo primili gol, zonu moramo postaviti puno bolje – kaže Bilić.

Trapattoni je nakon poraza kukao, govorio o sucu.

– Trapattoni mi je čestitao dva puta. Bio sam daleko od tih spornih situacija. Mogu i ja reći da nije bio prekršaj, pa njihov gol pao je iz prekršaja, koji mi nije baš sličio na to. Najlakše je prebaciti fokus na nešto drugo – kazao je Bilić.

Dobitnom se pokazala ideja o Srninu povratku u zadnju liniju i ubacivanjem Vukojevića.

– Srna na poziciji beka bio je jedna od dvije opcije, uigravali smo i onu s Vidom. U ponedjeljak sam odlučio da će Srna natrag – rekao je Bilić.

Namrštio se kad je čuo za Olićeve izjave o tome da je mogao biti na Euru.

– Čuo sam to, ja sam izbornik Hrvatske, vučem poteze i donosim odluke. Kod njega je situacija kristalno jasna, na temelju dijagnoze liječničke komisije u kojoj je bio i njegov liječnik rečeno je da je izgubljen za prvi krug. Na temelju toga i razgovora s njima zaključio sam da mi trebaju zdravi napadači. Meni je najviše žao zbog toga – objasnio je Bilić.

Utakmica s Italijom stiže prebrzo.

– Nedostaje nam dan odmora, svima nedostaje. I za tjelesnu i za psihološku rekuperaciju za koju nam treba malo više vremena nego, primjerice Skandinavcima – smatra Bilić.

Kako stvari stoje protiv Italije, na travnjak će ista momčad.

– Ovi momci koji su odigrali utakmicu su u prvom planu. Ima nekih ozljeda, nije to ništa ozbiljno. Ćorluka ima ranu, Jelavić osjeća udarac, Mandžukić je izvrnuo zglob, Pletikosa je dobio jak udarac u glavu – kazao je Bilić.

Za kraj još jedno razmišljanje o Italiji.

– Bit će to drukčija utakmica, oni su vrhunska momčad, baš po mom užitku, nije to spori tika taka, imaju i dva napadača koji su stalno na granici zaleđa. Dobri su, baš su dobri, ne plašimo se te utakmice, jedva je čekamo – zaključio je Bilić.

Komentara 19

MA
MaSpa
15:26 11.06.2012.

najbolje da se dogovorimo sa Talijanima.. Oni nama utakmicu, mi njima Sloveniju.. Da ne petljamo previše..

KI
Karl I
15:29 11.06.2012.

bravo Biliću majstore! rasturili smo irce. tako se to radi kad izabereš pravu ekipu. sad samo navali na žabare. nisu ni oni puno bolji od iraca ali su veći lazovi pa se treba čuvati ciganskih trikova. u boj u boj hrvatine naše!

OB
-obrisani-
15:24 11.06.2012.

ako protiv Italije odigramo kao protiv Irske, ziher cemo pobjediti 3:1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije