Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Noć šišmiša'

Zmajlović obišao novouređenu špilju Veternica i posvojio dva šišmiša

Zmajlović
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
29.08.2015.
u 13:28

U špilji su se postojeća rasvjetna tijela zamijenila novom LED rasvjetom. Postavio se video nadzor i infracrvene kamere te se uveo sustav detektiranja pokreta i audio sustav

 - Projektom uređenja posljetiteljske infrastrukture Veternice za koji smo osigurali 1,7 milijuna kuna te manifestacijama poput današnje „Međunarodne noći šišmiša“ podiže se atraktivnost parka. Drago mi je što to prepoznaju Zagrepčani kao i brojni drugi gosti kojih je na Medvednici svake godine sve više. To je način kako treba raditi, štititi naše prirodno bogatstvo, a istovremeno omogućiti održivi razvoj, prvenstveno kroz turizam, uslužne i druge sadržaje koji se mogu ponuditi posjetiteljima“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Parku prirode Medvednica gdje je sudjelovao na manifestaciji „Međunarodna noć šišmiša“

U Parku prirode Medvednica obitava 18 od ukupno 35 vrsta šišmiša koliko ih je u Hrvatskoj. S ciljem zaštite te životinjske vrste Park provodi i program „Usvojite šišmiša“ kojemu se pridružio i ministar Zmajlović usvojivši dva šišmiša.

Ministar je obišao i novouređenu špilju Veternica. Uređenje infrastrukture Veternice sa 1,7 milijuna kuna je financiralo Ministarstvo kroz Projekt integracije u EU Natura 2000. Obnovila se pristupna staza špilji, uredilo se dječje igralište i plato ispred špilje.

U špilji su se postojeća rasvjetna tijela zamijenila novom LED rasvjetom. Postavio se video nadzor i infracrvene kamere te se uveo sustav detektiranja pokreta i audio sustav.

>> Šišmiš veličine palca preletio 600 km iz Engleske u Nizozemsku

Ključne riječi

Komentara 11

NI
ninja72
15:03 29.08.2015.

Trazi li to on potporu za buduce izbore i kod sismisa?

Avatar nekakav
nekakav
16:42 29.08.2015.

prekrasno, napokon su članovi ove vlade počeli obilaziti one koji stvarno ne vide rezultate njihovog uspjeha! eto, šišmišima su u stanište ubacili i audio opremu! valjda će drele njima pjevati. i detektore pokreta. led rasvjetu. ipak šišmiš ne 'vidi' tako tako dobro napredak pod ovom vladom. ili se pod ledicama vidi bolje ministrova brada?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:26 29.08.2015.

Gdje je Batman kada ga najviše trebamo?! Ugrožava na Egg-head man. Batmane, gdje si?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije