Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Brexit znači Brexit"

Većina Britanaca protiv drugog referenduma o izlasku iz EU

Brexit
Foto: Reuters
1/5
17.07.2016.
u 11:05

Ukupno 46 posto misli da May ne bi trebala sazvati izbore, dok 38 posto smatra da bi se trebala obratiti zemlji da dobije potporu za svoj program izlaska Velike Britanije iz bloka kojemu se pridružila 1973. godine.

Većina Britanaca protivi se održavanju drugog referenduma o članstvu u Europskoj uniji i gotovo polovica njih vjeruje da bi nova premijerka Theresa May trebala nastaviti obavljati dužnost bez sazivanja općih izbora, pokazuju rezultati najnovijih anketa u toj zemlji. 

Istraživanje, koje je proveo ComRes za listove Sunday Mirror i Independent, pokazuje da 57 posto ispitanika ne podupire održavanje drugog referenduma o Brexitu, a 29 posto je onih koji ga podržavaju.

Ukupno 46 posto misli da May ne bi trebala sazvati izbore, dok 38 posto smatra da bi  se trebala obratiti zemlji da dobije potporu za svoj program izlaska Velike Britanije iz bloka kojemu se pridružila 1973. godine.

Na referendumu održanome u lipnju, 52 posto onih koji sudjelovali glasalo je da Velika Britanija izađe iz EU, a 48 posto glasalo je za ostanak, nakon čega su mnogi koji se zauzimaju za ostanak svoje zemlje u EU pozivali na provedbu novog referenduma.

Peticiju kojom se traži novi referedum potpisalo je pet milijuna ljudi. May je međutim  odbacila  mogućnost drugog referenduma rekavši "Brexit znači Brexit"Vladajuća Konzervativna stranka tijesnom većinom  je pobijedila na prošlim općim izborima 2015. i May je rekla da ne bi trebali biti novi do 2012.  

Ispitivanje ComResa provedeno je na 2097 ispitanika u razdoblju između 13. i 15. srpnja.

>> Šef francuske diplomacije optužio britanskog kolegu Borisa Johnsona da je lagao

Komentara 3

GM
Gusta magla
12:02 17.07.2016.

Njima istrazivanje sigurno provodi Cro demoskop i ostale takve cudne kuce cije prognoze nikad nisu tocne.

Avatar Propaganda
Propaganda
23:44 18.07.2016.

60% iz londona je bilo za protiv izlaska a tek jadnih 4% je bilo za izlazak a to nije dovoljno za tako velik pothvat + ovi su lagali pa dođe na 40 % za izlazak

AA
aabbcc
15:26 18.07.2016.

..protiv drugog referenduma o izlasku iz EU___ Neka drugi ref. bude samo za EU politicare, "jer za kaj pametnom moraju dva puta isto reći" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije