Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALI SUGLASNOST

Valonski parlament konačno odobrio potpisivanje CETA-e

ceta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.10.2016.
u 18:21

Nakon valonskog parlamenta, o tekstu se još treba izjasniti parlament Federacije Bruxelles-Valonija

Parlament belgijske pokrajine Valonije, koji je blokirao potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između EU-a i Kanade, danas je konačno dao suglasnost saveznoj belgijskoj vladi da potpiše taj sporazum.  

Na izvanrednoj sjednici valonskog parlamenta za tekst, koji je ovih dana ispregovaran između savezne vlade i belgijskih federalnih entiteta, dobio je potporu 58 zastupnika, a petoro je glasalo protiv.  

Nakon valonskog parlamenta, o tekstu se još treba izjasniti parlament Federacije Bruxelles-Valonija, koji predstavlja francusku jezičnu zajednicu u Belgiji.  

Belgijska vlada ne može potpisati međunarodne sporazume bez pristanka svih federalnih entiteta – triju regija i triju jezičnih zajednica.  

Dosad je frankofoni dio zemlje odbijao dati suglasnost na sporazum o slobodnoj trgovini između EU-a i Kanade (CETA), zbog čega je odgođen summit između dviju strana koji se trebao održati u četvrtak i na kojem je sporazum trebao biti potpisan.

>> Valonci popustili u zadnji čas – spašena CETA

>> Odbili CETA-u jer u njoj vide kapitalističku zavjeru protiv čovječanstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije