Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU – Kanada

Valonci popustili u zadnji čas – spašena CETA

ceta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.10.2016.
u 20:32

Europsko-kanadski summit, na kojemu je CETA danas trebala biti svečano potpisana, otkazan je i traži se novi termin za novi summit

CETA, sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Kanade, ipak je spašen, objavili su danas belgijski mediji citirajući regionalne i federalne belgijske političare koji su potvrdili da je u zadnji čas ipak pronađen kompromis prema kojemu će regionalni parlament Valonije, koji je to dosad odbijao učiniti, prihvatiti sporazum.

Europsko-kanadski summit, na kojemu je CETA danas trebala biti svečano potpisana, ipak je otkazan jer u srijedu kasno navečer Valonci su još bili zakopani u poziciji protivljenja sporazumu, pa je kanadski premijer Justin Trudeau odlučio otkazati putovanje u Bruxelles. Očekuje se datum novog summita. 

>> Valonija tvrdi da neće biti moguće poštivati ultimatum EU-a nad CETA-om

>> Odbili CETA-u jer u njoj vide kapitalističku zavjeru protiv čovječanstva

Komentara 3

MR
mrkvan
21:20 27.10.2016.

Još jedan trijumf EU demokracije. Fuj...

Avatar nekakav
nekakav
12:29 28.10.2016.

spašen?! bolje reći da je europa popustila. poraz europe, još jedan.

HE
hellen3353
21:13 27.10.2016.

Bravo! Napokon nema bacanja mandarina! Danas bila u kupovini, skuplji ste od konkurencije, ZASTO?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije