Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpora autoindustriji

Valjalo u EU: Ljudi s idejama za elektrovozila ne mogu se probiti

Oleg Valjalo
Foto: ''
11.12.2013.
u 11:14

U Europskom parlamentu glasanje o akcijskom planu Komisije CARS 2020, koja podupire jačanje automobilske industrije u EU kroz više ulaganja u inovacije i održivost. Zastupnik Oleg Valjalo napominje da treba pozdraviti i ideje hrvatskih poduzetnika, koji razvijaju električna vozila, ali se teško probijaju

Rezolucija CARS 2020, kao akcijski plan Europske komisije za snažniju i održivu automobilsku industriju, ima utjecaj i na druge javne politike i djelatnosti, a ključno je da smo kao zajednica prepoznali važnost automobilskog sektora i njegova društvenog utjecaja na sve zemlje EU - obrazložio je eurozastupnik SDP-a Oleg Valjalo svoj stav zašto je glasao za to rješenje u EU parlamentu u Strasbourgu.

Ipak, uz općenitu potporu euro autoindustriji, kojoj su bitne održivost i inovacije, Valjalo je istaknuo kako su se "u Hrvatskoj pojavili brojni mali poduzetnici sa sjajnim idejama za proizvodnju električnih vozila, ali su često nailazili na zatvoreno tržište u kojemu dominiraju isključivo veliki igrači".

- Za njihove ideje kao da nije bilo mjesta. Drago mi je da ovim izvješćem i planom nastojimo stvoriti ozračje u kojem će inovacije postati i kvalitetni standardi i uspješne prakse - poručio je Valjalo.

Kako je istaknuto u planu CARS 2020, kojim se omogućava ulaganje u istraživanje i razvoj ove gospodarske grane, automobilska industrija značajna je karika u lancu europske industrijske proizvodnje i ključni čimbenik konkurentnosti, rasta i zapošljavanja u Europi. Iako u krizi koja bi mogla i jačati, više od 10 milijuna radnih mjesta, posredno i neposredno u EU ovisi upravo o moći i stanju te industrije i njenom razvoju.

Komentara 3

AR
argonaut11
13:58 11.12.2013.

Ovaj valjalo valja stupidarije...kladim se da je sdp-jac ili hns-ovac,takav lik može biti samo uz tih neokomunističkih partija jerbo je uostalom i on sam iz obitelji ortodoksnih komunista a i na žalost svoje cjelokupne obiteljio i obični buzorant.

Avatar adeodatus
adeodatus
16:02 11.12.2013.

Ako to ne spasi hrvatsku auto industriju nece nista.

XA
xaron
19:01 12.12.2013.

Vidi koga su poslali u EU da nas sramoti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije