Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnica u EP-u

Šuica: Dijelimo sve vrijednosti pa i jedinstveno digitalno tržište

Dubravka Šuica
Foto: Youtube Screenshot
1/2
17.09.2014.
u 11:33

– Tema koja me posebno zanima kao i građane koje zastupam je roaming, zato želim još jednom istaknuti zadovoljstvo što ćemo od 15. prosinca 2015. godine svi u Europskoj uniji imati jednake tarife i što će i to biti jedna od zajedničkih vrijednost koje dijelim – kazala je Šuica

U raspravi s povjerenikom Europske komisije za unutarnje tržište Michelom Barnierom u Europskom parlamentu razgovaralo se o temama koje izravno utječu na svakodnevni život građana, a u njoj je sudjelovala i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica. Osim potpore zelenoj ekonomiji i borbi protiv klimatskih promjena, govorilo se i o jedinstvenom digitalnom tržištu koje nije pitanje budućnosti, nego sadašnjosti te se stoga moraju ujednačiti pravila u svih 28 članica EU kako bi svim građanima bio osiguran pristup digitalnim uslugama, priopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu.

– Tema koja me posebno zanima kao i građane koje zastupam je roaming, zato želim još jednom istaknuti zadovoljstvo što ćemo od 15. prosinca 2015.godine svi u Europskoj uniji imati jednake tarife i što će i to biti jedna od zajedničkih vrijednost koje dijelimo – kazala je Šuica.

U priopćenju se dodaje da je  jedinstveno digitalno tržište jedan od prioriteta Junckerove Komisije i važno područje politika EU te da stoga taj projekt treba dovršiti kako bi se ukinuo monopol u tom području i kako bi se povećala konkurentnost malih i srednjih poduzeća.

– Nemojmo zaboraviti da su neke članice izašle iz krize upravo zahvaljujući unapređenju IT sektora pa je i to jedan od razloga da se ova jedinstvena strategija podupre u svim zemljama članicama – rekla je Dubravka Šuica.

>> Šuica Samarasu: Važno nastaviti raditi na projektu Jadransko-jonske makroregije

Komentara 5

LA
Lavica7
07:16 19.09.2014.

Dal i ona govori u praznoj dvorani? Oko nje nema nikoga...

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
11:10 18.09.2014.

. ..Ha.Ako je EuroPaPa"jedinstvena"koliko je i Hrvatska jedinstvena-VRLO BRZO ETO KRAJA. ..E=mc2. ..

BB
brle brkić
09:14 25.09.2014.

valjalo bi poradit na vrijednosti eura naspram kune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije