Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Sud EU: Pretilost je oblik invalidnosti, pretili radnici ne rade jednako kao drugi

pretilost
Foto: Thinkstock
19.12.2014.
u 07:00

Jedan Danac je, naime, dobio otkaz kao muška dadilja i podnio tužbu smatrajući da je otpušten, odnosno nezakonito diskriminiran, zbog svoje pretilosti

Pretilost se može smatrati oblikom invalidnosti, presudio je jučer Sud Europske unije. Jedan Danac je, naime, dobio otkaz kao muška dadilja i podnio tužbu smatrajući da je otpušten, odnosno nezakonito diskriminiran, zbog svoje pretilosti. Sud u Danskoj pitao je Sud EU dva pitanja: zabranjuje li pravo Unije diskriminaciju na temelju pretilosti te je li pretilost oblik invalidnosti.

Na prvo je odgovor ne, a na drugo da. “Stanje pretilosti radnika dovodi do ograničenja koje proizlazi iz tjelesnih, mentalnih i psihičkih oštećenja”, kaže Sud EU. Pretili radnici ne rade jednako kao drugi jer im je smanjena pokretnost.

>>Evo koliko godina života možete 'izgubiti' ako imate višak kilograma

>>Na posao idete s grčem u želucu? Evo kako će se to odraziti na vaš organizam

Komentara 11

BA
bakulušić
23:38 19.12.2014.

Sramotna diskriminacija. No, kako je u pitanju kapital i profit, onda je sve dopušteno. Pa i sramotna diskriminacija. Grijeh u nebo vapijući. Čini mi se, Bože mi oprosti, da Bog Europu polako prepušta onomu drugom.

Avatar korisnicko-ime
korisnicko-ime
13:25 20.12.2014.

Uh sad svinjetine i špeka masnog, i za tri godine u invalidsku penziju 😃😃

DU
Deleted user
11:31 21.12.2014.

sam su si navukli pretilost, po ovom su i pušači, akoholičari, narkomani i svi drugi porcima skloni, bolesnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije