Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s AAA na AA+

S&P snizio kreditni rejting Europskoj uniji

Standard & Poor's
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.12.2013.
u 20:53

Unija više nema rejting AAA, već nešto lošiji AA+ zbog neizvjesnosti o proračunu i mogućnosti izlaska iz Unije

Bonitetna agencija Standard & Poor’s smanjila je kreditni rejting Europskoj uniji, koja više nema rejting AAA, već nešto lošiji AA+, ali uz stabilne izglede, što sugerira da će neko vrijeme ostati na toj razini. U agenciji su objasnili da postoji rizik od izlaska nekih članica iz EU, kao i da pregovori o proračunu izazovu nestabilnost. Iako niži rejting uglavnom znači i skuplji dug, analitičari već tvrde da ovaj potez neće utjecati na očekivane prinose. Od 32 zemlje kojima je rušen rejting samo je polovica platila veće kamate na dug, a uglavnom nije ni pao interes za obveznice tih zemalja.

To potvrđuju i europske koje su dan s ružnom viješću završile u stabilnom plusu. Njemački DAX rastao je 0,65 posto, a u minusu je samo Grčka s 3 posto pada

>>S&P podigao kreditni profil HEP-a s 'b' na 'b+'

Komentara 3

PA
Palooka
08:20 21.12.2013.

S&P je snizio rejting EU. Zašto samo EU? Pa trebao je sniziti i Marsu i Jupiteru, Usrano privatno poduzeće uništava ne samo banke, nego i cijele države, a sad je krenulo na EU. To je globalizacija i svi - šute.

XA
xaron
19:41 21.12.2013.

Sud u Americi upravo snizava račun S&P za nekih 1.5 milijardi $ , zbog prevara .

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
16:43 23.12.2013.

A propala Amerika jos uvijek ima AAA -da se koknes jebo te...Smrdljivci iz lopovske amerike hoce opet da nam prave krizu...sve anjlosije dolazi nam iz USA...dosta s time jednom,treba pustiti USA da bakrotira-dolar i tak nema nikakvo pokrice i stampaa se dan i noc bez kontrole...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije