Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Cerar:

Sastanci u užem krugu su zabrinjavajući, ne samo zbog Slovenije nego i zbog EU

Slovenia's Prime Minister Miro Cerar arrives at a European Union leaders summit in Brussels, March 19, 2015.   REUTERS/Eric Vidal - RTR4U2HP
Foto: Reuters/PIXSELL
29.11.2015.
u 20:15

Slovenije je protiv takvih sastanaka u koje nije uključena, kazao je Cerar, dodavši da će biti više u stanju komentirati stvar kad o tome više sazna.

Slovenski premijer Miro Cerar izrazio je  zabrinutost zbog toga što su se u Bruxellesu uoči sastanka Vijeća EU-a neformalno sastali lideri "uže skupine" država članica te integracije, predvođeni Njemačkom.

-Takvi sastanci u užem krugu europskih država su zabrinjavajući, ne samo zbog Slovenije nego i zbog Europske unije općenito- kazao je Cerar, dodavši da takva neformalne konzultacije ne odobrava i da će u razgovorima koje će imati s kolegama premijerima pokušati doznati o čemu je riječ.

Slovenije je protiv takvih sastanaka u koje nije uključena, kazao je Cerar, dodavši da će biti više u stanju komentirati stvar kad o tome više sazna.
Prije summita EU-a u Bruxellesu sastali su se lideri Njemačke, Austrije, Belgije, Nizozemske, Luksemburga, Švedske, Finske i Grčke, a tema neformalnog sastanka uže skupine zemalja članica bila je kontrola migracijske krize.

Navodno se radi o skupini zemalja koje bi bile spremne izbjeglice koji imaju pravo na azil u Europi primati izravno iz Turske, a Slovenija nije bila pozvana na te konzultacije.

Slovenski politički promatrači sumnjaju da se iza sastanka skrivaju i moguće špekulacije o formiranju tzv. mini-Schengena, što je Slovenija kao ideju kad se ona pojavila prije dva tjedna, a neformalno ju je dala u razmatranje nizozemska vlada, odlučno odbila, držeći da bi njena realizacija bila "početak kraja" EU-a.

>>Milanović: Slovenija pokušava ušićariti nešto hrvatskog teritorija

>>Slovenci bi arbitražu, a krše je

Komentara 9

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:02 02.12.2015.

"Počela su mi ići na živce ova natezanja oko Piranskog " kaže Todorić novinarki .... i šta će te napravit ? Kupit ću Sloveniju !

ZE
zekonja44
08:37 30.11.2015.

ako mi date kucu jabi sa zenom u Hrvatsku bolje dolje kod vas nego ostatie u Hollandiji ondje samo sto nije puklo

Avatar hr.granicar
hr.granicar
23:14 29.11.2015.

s.i sta ce oni tamo kad du nebitni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije