Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji raspravljat će o prijedlogu za uspostavu Europske granične i obalne straže

Proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
29.05.2016.
u 15:15

U Europskom parlamentu sljedeći tjedan Odbor za građanske slobode raspravljat će i glasovati o nekoliko tema. Između ostaloga, glasovat će o prijedlogu za uspostavu Europske granične i obalne straže.

Sljedeći tjedan u Bruxellesu se sastaje Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport, u Europskom parlamentu se sastaje Odbor za građanske slobode, a Europska komisija organizira Zeleni tjedan.

Sastanak Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport sastaje se u ponedjeljak i utorak. Vijeće bi trebalo usvojiti zaključke o ulozi mladih u sprečavanju i borbi protiv radikalizacije mladih ljudi. U području obrazovanja ministri će usvojiti zaključke o promicanju medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja kroz obrazovanje i obuku.

Sastanak Vijeća, vezan uz kulturu, započet će usvajanjem nacrta zaključaka Vijeća o ulozi Europeane u digitalnom pristupu europskoj kulturnoj baštini, njezinoj vidljivosti i uporabi. Nakon predstavljanja zahtjeva Komisije za revizijom Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama (AVMSD) ministri će razgovorati o nekim pitanjima vezanim uz četvrto poglavlje Prekogranične promocije europskog audiovizualnog sadržaja. 

U Europskom parlamentu sljedeći tjedan Odbor za građanske slobode raspravljat će i glasovati o nekoliko tema. Između ostaloga, glasovat će o prijedlogu za uspostavu Europske granične i obalne straže. Isti odbor glasovat će i o prijedlogu za vraćanje državljana trećih zemalja koji nelegalno borave u Europskoj uniji. U prijedlogu se predviđa uvođenje standardnog putnog dokumenta EU-a za državljane trećih zemalja koje u EU borave bez dokumenata i koji će biti vraćeni u svoje zemlje. Cilj je ubrzati proces vraćanja ljudi koji nelegalno borave, a koji dolaze iz sigurnih zemalja. 

Cijeli sljedeći tjedan Europska komisija organizira Zeleni tjedan, manifestaciju tijekom koje se raspravlja o europskoj ekološkoj politici.  Glavna tema su investicije u "zelenu budućnost"  kako bi se osigurao održavi razvoj za sljedeće generacije.

>> Erdogan upozorava: Bez ukidanja viza neće biti ništa od dogovora o migrantima

Ključne riječi

Komentara 10

RO
rotšild
15:01 30.05.2016.

Kriminalci Europske Masonske Kaljuže uništavaju nacionalne države, nacionalne države nazivaju nacizmom . Njihov fašistički projekt je Hitlerov projek uništenja nacionalnih država a korumpirani politički gmaz im u tome pomaže..

Avatar nekakav
nekakav
07:49 30.05.2016.

i tako, korak po korak, nastaje superdržava. svako malo izazove se kriza, pa narod popusti sad tu, pa sad tamo. sad se zajednička granična politika ne čini nekim značajnim gubitkom suvereniteta, posebno jer će 'unija' to platiti. i svaka zemljalja na granici tu vidi svoju šansu za dobiti nešto novca. vidite kako se cijeli narodi jako lako prodaju? radi par mlrd eura. poljaci su radi toga, kao i rumunji, pustili amerikancima da kod njih postave rakete, i time te zemlje jako ugroze. rusija nije regionalna sila, ima svoje interese, a iz povijesti rusije je jako dobro poznata žilavost i dovitljivost rusa. obalna straža? super. sam oda nas netko čuva.. a od čega nas to treba čuvati, ako smo mi tako miroljubivi, pametni, dobri?! u što mi to, 'europljani', ulazimo, i što to mi radimo drugima, da nas sad polako počinju i doma napadati? što smo to mi tako lošega napravili nekim tamo sirijcima, iračanima, pakistancima, afganistancima, libijcima? ajmo pogledati u što smo ih pretvorili, njih, njihove države. pa pogledajmo malo te velike eu političare, kojima upravljaju amerikanci. radi američkih interesa, sigurnost europe je značajno ugrožena. nepotrebno. amere se ne smije podržati niti u projektu lokalnog vodovoda.

VU
vulica
15:08 30.05.2016.

Euro fašisti, Hitlerovi sljedbenici uništavaju nacionalne države i stvaraju europsku nadnacionalnu tvorevinu u kojoj če diktatura, laž, pljačka, obmana i prijevara biti osnovne poluge vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije