Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužitelj u žalbi

Serge Bramertz: Revidirajte svoju presudu i proglasite Šešelja krivim

Serge Brammertz
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/3
03.05.2016.
u 09:14

U slučaju da Vijeće ne udovolji prvom zahtjevu, Serge Brammertz traži da se ukine nepravomoćna oslobađajuća presuda i da se naloži novo suđenje Šešelju

“Revidirajte nepravomoćnu presudu Vojislavu Šešelju i proglasite optuženog krivim po svim točkama optužnice”, napisao je glavni haaški tužitelj u jučer predanom dokumentu u kojemu Žalbenom vijeću Haaškog suda iznosi osnove za svoju žalbu.

Alternativno, u slučaju da Vijeće ne udovolji prvom zahtjevu, Serge Brammertz traži da se ukine nepravomoćna oslobađajuća presuda i da se naloži novo suđenje Šešelju. Brammertz preferira prvu opciju jer smatra da su greške učinjene u nepravomoćnoj presudi pregoleme.

U podnesku tužiteljstva navodi se da je većina u Raspravnom vijeću, koja je 31. ožujka 2016. oslobodila Šešelja po svim točkama optužnice, napravila greške i propuste u gotovo svim paragrafima presude. Tužiteljstvo upozorava na to da suci koji su oslobodili Vojislava Šešelja uopće nisu raspravljali o brojnim dokazima tužiteljstva koji upućuju na zločine protiv civila. 

>> Pismeno izvješće glavnog tužitelja: Bramertz dijeli packe Hrvatskoj

Komentara 13

DU
Deleted user
09:32 03.05.2016.

Šešelj je od haškog tribunala napravio cirkus a ovakova presuda to i potvrđuje

DA
DalmatinskiGaleb
11:12 03.05.2016.

Nije toliki problem ni Šešelj sam po sebi, iako oslobađajuća presuda predstavlja ruganje zdravom razumu, već činjeica da njegove ideje žive i dalje. Štoviše, on i njegovi učenici imaju preko 80% većine u Skupštini Srbije i izravno ili neizravno pokušavaju provoditi politiku koju su devedesetih pokušali provesti klanjem i protjerivanjem. Samo, sada su metode drugačije - propaganda, kontrola medija, lobiranje u međunarodnoj zajednici, blokada rezolucija, iskrivljavanje istine, itd. itd.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
10:55 03.05.2016.

Imam utisak da su suci donijeli takvu odluku na osnovu slike koju su stekli o Hrvatskoj, a koju su stvorili kukurikavci, odnosno, točnije rečeno komunjare, velikosrbi i orjunaši, udruženo pljujući po Hrvatskoj i optužujući nas za fašizaciju i ustašizaciju i zdušno nas ocrnjavali po cijelom svijetu! Najgore od svega je što se je prošla politička garnitura držala više nego pasivno i nezainteresirano, u ovom sudskom procesu, a naročito bivša ministrica vanjskih poslova! Ta haranga, protiv temeljnih vrijednosti Hrvatske, nastavlja se i dalje i još žešće, u čemu prednjače,politički angažirane, crvenofašističke, "nevladine udruge", koje blate Hrvatsku po cijelom svijetu! Suci su podlegli tom utisku, a MOŽDA je R Srbija angažirala svoje ljude, tajnim kanalima, kako bi smanjila vlastitu krivicu, jer svaki novi osuđen srbijanac zbog agresije na Hrvatsku, dodatni im je teret u pokušaju da smanje svoju odgovornost! U međuvremenu, V.Pusić bavila se je sama sobom i kako da se što bolje promovira u svezi svoje kandidature za funkciju u UN-u, a svoju "sposobnost" dokazivala je neutralnošću, kao da nije predstavnik države Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije